pondělí 1. května 2023

Brzy na knižních pultech

Máme tu květen a spolu s ním spoustu nového čtení. Pojďme se podívat, co vychází.



Jako první je tu historický román Diamantové oko. Od autorky možná znáte také romány Alicina síť, Lovkyně a Kód růže.
Dále rovněž historický román Kavárna ve Vídni: Falešné pozlátko - druhý díl série Kavárna ve Vídni. Od autorky možná znáte také historickou sérii Vinařství. Společenský román Barvy krásy: Sophiin triumf - závěr série Barvy krásy. Následuje YA román Ahoj, tady Sam. Pro fanoušky hororu jsou tu povídky Škvíra.
Thriller Studentka.
Společenský román Loď plná nevěst, historický román Na kuchyňské frontě, romantika Vzpomínky na něj a společenský román Poslední lži - druhý díl série Poslední slova.
Společenský román Francouzský cop.
Dále opět společenský román Útěk na venkov a romantika Miláčkové z metra
Historický román Blanka z Valois: Levandulová princezna.
Detektivka Spálený zimou.
Společenský román Dítě, které jsem neměla. Od autorky možná znáte také Není to moje dcera a Za olivovým hájem.
Romantika Aféry na zámku Ashmore - druhý díl série Zámek Ashmore.
Thriller Druhý neznámý, detektivka Zločinné vášně a romantika Poslední léto.
Společenský román Chalupa.
A nakonec romantika Láska po španělsku.



Kate Quinn - Diamantové oko

Kniha by měla vyjít: 1.5.2023

V roce 1937 si v zasněženém Kyjevě zakřiknutá a literaturu milující studentka historie Mila Pavličenková organizuje svůj život kolem práce v knihovně a malého syna. Hitlerova invaze však její život zcela změní. Mila dostane pušku a je vyslána do boje, aby se ze studující dívky stala smrtící odstřelovačkou – smrtící lovkyní nacistů známou jako Paní Smrt. Když z ní zpráva o jejím třístém zabití udělá národní hrdinku, je Mila vytržena z krvavých bojišť východní fronty a poslána do Ameriky na turné. Mila se jen velmi pomalu vzpamatovává z válečných hrůz a v nablýskaném světě Washingtonu se ocitá izolovaná a osamělá. To změní až její nečekané přátelství s první dámou Eleanor Rooseveltovou a ještě nečekanější vztah s kolegou odstřelovačem... 



Marie Lacrosser - Kavárna ve Vídni: Falešné pozlátko

Kniha by měla vyjít: 3.5.2023

Vídeň, konec 19. století. Mladá Žofie z Werdenfelsu nastoupí na místo dvorní dámy císařovny Sisi. Prožívá z vnějšího pohledu fascinující, ale za kulisami nesmírně bigotní život u císařského dvora. A poté se také musí zúčastnit svatby své velké lásky Richarda s Amálií z Thurnu. Když se má i ona proti své vůle provdat za mnohem staršího šlechtice, uprchne z císařského dvora do kavárny svého nemocného strýce. Tam přebírá první úkoly spojené s pozicí provozní vedoucí. 



Corina Bomannová - Barvy krásy: Sophiin triumf

Kniha by měla vyjít: 3.5.2023

New York, 30. léta 20. století. Sophia stojí v životě znovu na rozcestí. Má za sebou nechat „pudrovou válku“ a začít znovu? Když se překvapivě objeví u jejích dveří těžce nemocná přítelkyně Henny, nechá své návrhy na vlastní kosmetickou firmu spát a vrátí se k Heleně Rubinsteinové. Soukromé štěstí najde ve velké lásce k Darrenovi, který ji požádá o ruku. Nakonec ale vypukne druhá světová válka a hrozí zničit všechno, co je jí milé a drahé. 



Dustin Thao - Ahoj, tady Sam

Kniha by měla vyjít: 3.5.2023

Sedmnáctiletá Julie má v budoucnosti jasno – chce se s přítelem Samem odstěhovat z maloměsta, studovat vysokou a strávit léto v Japonsku. Jenomže pak Sam zemře. A všechno se navždy změní. Julie nejde na pohřeb, vyhodí jeho věci a snaží se na Sama a jeho tragickou smrt zapomenout. Ale vzkaz, který po sobě Sam zanechal v její ročence, ji vrátí zpět do minulosti. Julie zoufale touží ještě jednou slyšet jeho hlas, a tak vytočí Samovo číslo, aby si poslechla vzkaz na záznamníku. A Sam telefon zvedne. Jako zázrakem dostává Julie druhou šanci na rozloučení. Ví, že spojení je dočasné, ale když slyší Samův hlas, znovu se do něj zamiluje a s každým dalším telefonátem je pro ni těžší nechat ho jít. Udržet své nadpozemské hovory se Samem v tajnosti však není snadné, zvlášť když vidí utrpení, kterým prochází Samova rodina. Julie se musí rozhodnout, jestli má věci nechat, jak jsou, nebo prozradit pravdu o svých rozhovorech se Samem a navždy ho ztratit… 



C. J. Tudor - Škvíra

Kniha by měla vyjít: 3.5.2023

Kolekce jedinečných mysteriózních povídek od autorky kultovního Kříďáka. Každá z nich je obestřena mrazivou temnotou, která něco skrývá – vrahy, přeludy, nestvůry… nebo cosi odporného v krabici na klobouky. Vítejte v příbězích, kde se chystá konec světa, kde nebezpečí věští i šum motýlích křídel, kde kopírka dokáže zázraky a kde není radno zaměňovat svou identitu či zkoumat záhadné graffiti. V téhle knize není nic takové, jak se zdá – milovníci rafinovaných a děsuplných zápletek si rozhodně přijdou na své. 



Tess Gerritsenová, Gary Braver - Studentka

Kniha by měla vyjít: 3.5.2023

Od autorky bestsellerů dle New York Times Tess Gerritsen a uznávaného spisovatele thrillerů Garyho Bravera. Studentka Taryn Mooreová je mladá, krásná... tak proč by se zabíjela? Inspektorka Frankie Loomisová přijíždí na místo činu, aby vyšetřila její smrtelný pád z balkonu, a zjišťuje že je za tím něco víc, zvlášť poté, co pitva odhalí, že dívka byla těhotná. To by mohl být důvod k sebevraždě – ale i motiv k vraždě. Pro profesora Jacka Doriana byla Taryn dokonalá: inteligentní, oddaná a zcela bez zábran. Avšak měla i odvrácenou, nevyzpytatelnou stránku, která ohrožovala všechny, jež zahrnula svými city. A teď, když je mrtvá, jeho problémy teprve začínají. 



Jojo Moyesová - Loď plná nevěst

Kniha by měla vyjít: 5.5.2023

Píše se rok 1946. Druhá světová válka skončila a po celém světě začínají mladé ženy plnit sliby, které daly mužům, za něž se během války provdaly. V australském Sydney se čtyři ženy připojí k dalším šest set padesáti válečným nevěstám na neobvyklé cestě do Anglie na letadlové lodi Victoria, která převáží nejen zbraně a letadla, ale i tisíc námořních důstojníků. A byť na palubě panují přísná pravidla, životy cestujících se začnou přes hrozbu přísných sankcí proplétat. A Frances Mackenziové, komplikované mladé ženě, utíkající před minulostí, změní tato plavba navždy život… Na základě skutečné události.



Jennifer Ryanová - Na kuchyňské frontě

Kniha by měla vyjít: 5.5.2023

Ženy ve Velké Británii musí být v kuchyni značně kreativní. Za okny totiž zuří válka a ponorky přerušily dodávky potravin, takže všichni musí vyjít s málem. Rozhlasový pořad Na kuchyňské frontě, který vysílá nápadité recepty z dostupných surovin, vyhlašuje kuchařskou soutěž o místo první ženské spolumoderátorky. Pro čtyři velmi rozdílné ženy by to znamenalo životní šanci. Mladá vdova by dokázala splatit manželovy dluhy. Kuchtička by mohla opustit službu a postavit se na vlastní nohy. Lady z honosného panství by byla schopná uniknout despotickému manželovi. A pro vyučenou šéfkuchařku je to zkrátka výzva. Pomůže soutěž komunitu stmelit, nebo ji naopak rozdělí? 



Colleen Hooverová - Vzpomínky na něj

Kniha by měla vyjít: 5.5.2023

Kenna Rowanová si odseděla pět let ve vězení za tragický omyl. Teď se vrací zpět do města, kde k tomu všemu došlo, a doufá, že se setká se svou malou dcerkou. Ukazuje se však, že mosty, které za sebou tehdy spálila, už není možné obnovit. Nikdo nevěří, že se změnila. Dostat se k dceři je proto téměř nadlidský úkol. Jediný, kdo ji ještě úplně neodsoudil, je Ledger Ward, majitel místního baru. Kdyby ale vyšlo najevo, že k sobě tihle dva mají blízko, mohlo by to ohrozit důvěru všech, na nichž Ledgerovi záleží. Najde Kenna způsob, jak dát do pořádku minulé chyby, aby si mohla vybudovat novou, lepší budoucnost? 



Kerry Lonsdaleová - Poslední lži

Kniha by měla vyjít: 5.5.2023

Tajemství. Lži. Minulost. Život Jenny Masonové se zdát být dokonalý. Je úspěšnou animátorkou, má dům nedaleko pláže a milovaného syna Joshe, který zdědil talent po ní. Je tu však něco, co před všemi skrývá. Bývala Lily Carsonovou. Mladou matkou na útěku před tajemstvím, které se nikdo nikdy nesmí dozvědět. Po letech neustálého stěhování, vyhoví Jenna synově žádosti o to, aby se usadili. V jejich blízkosti se ovšem jednoho dne objeví zvídavý reportér, který odhalí její pravou identitu. Události se stupňují a Jenna se nakonec rozhodne z města odjet. Po cestě se však stane něco, co nemohla tušit, a tehdy Josh zmizí… 



Anne Tylerová - Francouzský cop

Kniha by měla vyjít: 8.5.2023

Příběh rodiny Garretových, Mercy, Robina a jejich tří dětí – Alice, Lily a nejmladšího Davida – začíná na první společné dovolené v létě roku 1959 a pokračuje sledováním jejich životů v průběhu desetiletí až do současnosti. Děti se osamostatňují, odcházejí z domova a poté se Mercy začíná naplno věnovat svému koníčku, malování, a odchází od Robina. Své lásky a zklamání prožívají i jejich děti se svými partnery. Rodina se rozrůstá, občas se všichni scházejí, ale jejich životy se přesto vzdalují. Nejvíce je na rodinu fixovaný stárnoucí David, kterému se stýská po častějších kontaktech a stmelené rodině a melancholicky přirovnává spletité osudy jejích členů k francouzskému copu.



Julie Caplinová - Útěk na venkov

Kniha by měla vyjít: 9.5.2023

Ilustrátorka Ellla odjede z milovaného Londýna na venkov hlídat dům své kmotry Magdy poté, co jí přítel oznámil, že si potřebuje dát pauzu. Chce si tam utřídit myšlenky a přijít na to, co od života doopravdy chce. Magda ale zapomněla zmínit jednu maličkost – že na ni v domě bude čekat fenka Tess, o kterou je třeba pečovat. Jak si Ella poradí se čtyřnohou spolubydlící, s mrzutým veterinářem Devonem a starousedlíky, kterým soukromí moc neříká? Přehodnotí svůj život a dá šanci lásce, i když si slíbila, že se bude mužům vyhýbat?



Kate Spencer - Miláčkové z metra

Kniha by měla vyjít: 9.5.2023

Franny Doyleová má příšerný den. Zrovna dostala výpověď v práci, a aby toho nebylo málo, zasekla se ve dveřích metra a roztrhla si své oblíbené šaty. Takže teď kdekdo ví, jaké nosí spodní prádlo. Velmi pohledný neznámý muž jí však galantně nabídne své sako. Že by se den začal ubírat lepším směrem? Bohužel… to nehrozí. Někdo zveřejnil fotky z jejich náhodného setkání na internetu! Franny a její zachránce Hayes Montgomery III. se tak zničehonic stali senzací sociálních sítí. Tihle dva se k sobě vůbec nehodí a pravděpodobnost, že se v tomhle velkoměstě opět potkají, je mizivá. Co když si ale láska najde vlastní cestu a v mžiku obrátí Franny život naruby? 



Hana Whitton - Blanka z Valois: Levandulová princezna

Kniha By měla vyjít: 10.5.2023

Mladičká Blanka z Valois, sestřenice francouzského krále, se nebrání diplomaticky sjednanému sňatku s českým kralevicem Václavem, budoucím králem Karlem IV., neboť ví, že ji jako urozenou dívku čeká dohodnuté, politicky výhodné manželství. S českým princem se navíc zná od královského dvora. Okolnosti však mladé manžele na dlouho rozdělí. A když se pak Blanka konečně může vydat za manželem do Českého království, uvědomí si, že ji čeká setkání s mužem, kterého vlastně nezná. 



Pete Zacharias - Spálený zimou

Kniha by měla vyjít: 15.5.2023

Temný příběh o nejhlubších zákoutích mysli brutálního vraha. Rooker Lindström už nemá pro co žít. Zabili mu syna, a i když pomohl vypátrat pachatele, nezbylo mu na světě nic – jen přítel alkohol, se kterým se uchýlil do odlehlé chaty v lese, aby všechno skoncoval. Ta chata patřívala jeho otci, jednomu z nejhorších sériových vrahů, a kdyby její stěny mohly vyprávět, křičely by hrůzou z toho, co se tu odehrávalo. Někdo ale nechce dopřát Rookerovi klid. Někdo začne vraždit tak jako jeho otec a u každé oběti zanechá vzkaz – pro Rookera… 



Kate Hewittová - Dítě, které jsem neměla

Kniha by měla vyjít: 17.5.2023

Je teplý letní podvečer, když u Mii někdo nečekaně zazvoní. Jakmile na verandě uvidí stát dospívající dívku, okamžitě ví, kdo to je, přestože ji roky neviděla. Její dcera Daisy. Daisy, které se před sedmnácti lety vzdala s vědomím, že jí nemůže dát život, jaký by si zasloužila. Suzanne naopak byla dokonalou adoptivní matkou: vyrovnanou a plnou lásky k dítěti, o němž vždy snila. A především Mie slíbila, že zůstanou v kontaktu, aby Daisyino pouto s biologickou matkou nikdy nezmizelo. Ale jak roky plynuly, Mia se odstěhovala a návštěv ubývalo. Mia jako by téměř dospělou Daisy už ani neznala. Jenže najednou je tady, reálnější než kdy předtím, má strašné tajemství a věří, že jediný, kdo jí může pomoct, je Mia. Ta má ale ve skříni vlastní kostlivce – takové, jež se bojí komukoliv odhalit. A zatímco se Suzanne zoufale snaží získat své dítě zpět, Mia bojuje se svou minulostí. Dokážou však dívce, jíž obě nazývají dcerou, pomoct dřív, než bude pozdě? 



Cynthia Harrod-Eagles - Aféry na zámku Ashmore

Kniha by měla vyjít: 19.5.2023

Pokračování osudů rodiny Staintonových na panství Ashmore. Giles, nový hrabě ze Staintonu, se bohatě oženil a snaží se opět pozvednout panství. Jeho žena Kitty se obává své energické tchyně a netrpělivě očekává narození dítěte. Doufá, že to bude chlapec a ona už nebude na panovačné tchyni tolik závislá. Mladší Gilesova sestra Rachel má být poprvé uvedena do společnosti a její matka dělá vše pro to, aby měla naději na bohatého a urozeného ženicha. Její sestra Alice zatím prožívá první romantickou, ale společensky nevhodnou lásku a také mezi služebnictvem nepanuje dobrá atmosféra, navíc dojde k záhadnému zmizení komorníka. Na zámku, kde jsou vztahy ovlivněné ctižádostí, žárlivostí a touhou po pomstě se schyluje k tragédii… 



Martin Griffin - Druhý neznámý

Kniha by měla vyjít: 22.5.2023

Mladou recepční Remie Yorkovou čeká úplně poslední směna v odlehlém skotském horském hotelu. Poté co vypukne sněhová bouře a přeruší veškeré spojení s okolním světem, objeví se zraněný muž. Tvrdí, že je policista Don Gaines a stal se účastníkem nehody. Kromě něj prý přežil pouze vězeň, kterého jeho tým převážel. Krátce nato se však objeví další muž: i on je zraněný, a i on tvrdí, že je Don Gaines. Je jasné, že jeden z nich lže, a Remie musí zjistit, kdo je kdo, než bude pozdě. Protože jestli ji nezabije zima, zabije ji jeden z nich... Druhý neznámý potěší fanoušky bestsellerů Smrt v ledu Amy McCulloch či Není úniku Taylora Adamse. 



Agatha Christie - Zločinné vášně

Kniha by měla vyjít: 22.5.2023

Kolekci povídek z pera královny klasické krimi tentokrát spojuje motiv lásky: cit, který může člověka vynést do závratných výšin… nebo ho srazit do nejtemnějších hlubin. Smrtící milostný trojúhelník, vražedná žárlivost, touha po pomstě za odmítnutí – příběhy, jejichž pozadí odkrývají mimo jiné Hercule Poirot, slečna Marplová či dvojice dobrodruhů Tommy a Pentlička, představují lásku jako vášeň, z níž se zrodil nejeden zločin. 



Karen Swan - Poslední léto

Kniha by měla vyjít: 22.5.2023

Neodolatelný milostný příběh pro fanoušky Bridgertonových a Panství Downton

V roce 1930 vedla touha po lepším životě poslední obyvatele nehostinného, skalnatého souostroví St Kilda k žádosti o přesídlení na skotskou pevninu. Pro divokou Effie je to hořkosladký odchod – svými lezeckými schopnosti se vyrovná každému muži na ostrově, což není v jejím novém „domově“ nijak ceněno. Díky svým obsáhlým znalostem mořských ptáků však získává místo kurátorky ornitologické sbírky hraběte z Dumfriesu. Může se tak vrátit do náruče jeho syna, mladého lorda Sholta, jehož průvodkyní po ostrově měla tu čest na jaře být a k němuž ji poutá nezpochybnitelná přitažlivost. V upjaté společnosti skotské smetánky je ovšem více než zřejmé, jak moc se jejich světy odlišují. Když je na ostrově objeveno tělo, krátce po přesídlení původních obyvatel, vypukne skandál, do něhož je Effie zapletena. Sholto tuší, že cosi skrývá – jsou však ta tajemství vůbec její? 



Pavlína Křivánková - Chalupa

Kniha by měla vyjít: 24.5.2023

Existují cesty, které si člověk nevybírá, a lidé, které by raději nepotkal. Helenin přítel je nedostupný. První společné dítě se dere na svět a po Karlovi se slehla zem. Mladá žena utíká z města na valašskou samotu, od lidí a své matky, která přesně ví, jak by měla dcera žít, ale sama je nešťastná a osamělá. Tereza má trable s nesnesitelným šéfem a do toho manžel vybral bez jejího vědomí větší částku ze společného účtu. Jako by nestačilo, že se musí potýkat s krizí středního věku, vyčpělým vztahem a dcerou, které nerozumí. Když se ve dveřích bytu objeví policie, pochopí, že se stalo něco zlého. Životní dráhy obou žen přetrhne krutá událost a příběhy se protnou. Každá se s osudovou ztrátou musí vyrovnat po svém. Tereza se snaží rozluštit cizí tajemství a Helena se pere s vlastní nejistotou a závislostí na druhých. Dokážou najít v nečekané situaci sílu jít dál? A dokážou být ještě někdy vůbec šťastné? 



Elena Armas - Láska po španělsku

Kniha by měla vyjít: 26.5.2023

Catalina opravdu zoufale potřebuje doprovod na svatbu své sestry. Zvlášť když tak trochu zalhala o tom, že má v Americe přítele. Celá rodina i známí teď čekají, až jim ho představí – včetně jejího bývalého a jeho současné snoubenky. Má jen měsíc na to, aby našla někoho, kdo bude ochotný přeletět Atlantik a krýt jí záda. Let z New Yorku do Španělska není zrovna krátký a její rodinu nebude vůbec snadné oklamat. Doprovod jí nabídne dvoumetrový modrooký Aaron Blackford, kolega z práce, který ji jinak věčně rozčiluje. Catalina se souhlasem váhá. Svatba se ale blíží a Aaron se nakonec zdá být nejlepší volbou. A co když mimo kancelář není až tak hrozný? 

22 komentářů:

  1. Nikolko, díky za upoutávku na nové čtení, vybrala bych si. Přeju hezké májové odpoledne, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já bych si tentokrát vybrala - knížek není nikdy dost. 🙂
      Měj hezký den, Leni.

      Vymazat
  2. Krásný květen)))) díky za tipy. Taky jsem si dělala čtenářské zásoby. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za poslední tři měsíce jsem si udělala zásobu čtení tak na půl roku dopředu, ale přesto mě zaujala spousta dalšího čtení. 🙂
      Hezký den, Evi.

      Vymazat
  3. Nikolko,to je krásných knížek.Musím s nimi seznámit vnučku.Udělala přijímačky na střední školu a tak ji chci udělat další radost něčím a ona chce jenom knížky.Určitě si vybere.
    Děkuji a přeji ti hezké májové dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo, Jituško. 🙂 Také vám přeji hezké májové dny.

      Vymazat
  4. Nikolko, děkuji, určitě bych si vybrala. Některé knihy mají půvabnou obálky, úplně lákají vzít je do ruky.
    Přeji příjemné dny, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo, Helenko. 🙂 Ano, některé jsou moc pěkné. Jsem zvědavá, které vybereme.
      Hezký den.

      Vymazat
  5. Nikolko, moc děkuji za přehled titulů, které v květnu vyjdou.
    Rozhodně si koupím povídky od C.J.Tudor a také nevynechám svou oblíbenou autorku Tess Gerritsen s Gary Braverem.
    Hezké květnové dny. 🌷🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo, Alenko. 🙂
      Já jsem od C. J. Tudor ještě nic nečetla, ale Škvíra mě zaujala - mám ráda povídky. Co rozhodně nevybechám, jsou knihy Loď plná nevěst a Poslední lži.
      Hezké květnové dny i tobě.

      Vymazat
  6. Chtěla bych si přečíst hlavně knížku Vzpomínky na něj (kamarádka ji četla v angličtině a moc si ji vychvalovala). Jinak mě zaujaly nejvíce klasicky romány :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám doma dvě autorčiny knihy (už dlouho), ale ještě jsem se k nim nedostala. Každopádně mě tentokrát zaujaly taky romány - teď se budou hodit. 🙂

      Vymazat
  7. Naprosto hodně skvělých knih! Já rozhodně koupím Jojo M. a C. Hoover - ta je moje nejmilejší! :-) A rozhodně si další knihy píši na seznam :-)

    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se moc těším na novinku Moyesové a nejen na ni. 🙂

      Vymazat
  8. Zaujala mě Škvíra, od autorky jsem ještě nic nečetla, ale vím, že na její krimi romány jsou dobré recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemůžu posoudit, protože jsem od autorky taky nic nečetla. 🙂

      Vymazat
  9. Díky za další knižní tipy, Nikolko. Připomnělo mi to, že bych se konečně měla pustit do těch obřích knih o Poirotovi a slečně Marplové :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je ideální čtení na dlouhé večery. 🙂 Sama je mám a jsou naprosto skvělé.

      Vymazat
  10. Knížky od Moyesové mám ráda, ale už ta poslední mě moc nenadchla a zatím teda nepřemýšlím ani o této. Co mě ale zaujalo, tak nová knížka od Caplinové! Teď čtu všechny její knížky. Už mám za sebou Kodaň, Paříž, Skotsko, Švýcarsko a teď čtu Čajovnu v Tokiu. Prostě boží knížky.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám knížky od Moyesové ráda, k té poslední jsem se ještě nedostala. Caplinovou chci zkusit - a říkám si, že bych mohla začít právě touhle novinku, protože je to samostatná kniha. Tak to je fajn, že se ti líbí, o to víc se těším, až si taky něco přečtu. 🙂 Já jsem teď na konci Harryho Pottera a Ohnivého poháru.
      Hezký večer.

      Vymazat

Amita Parikh - Cirkusový vlak

"Povznášející a strhující příběh." The Guardian "Živý a bohatě propracovaný." Kirkus Reviews Ve Světě divů, nejvelkolepě...