středa 1. června 2022

Brzy na knižních pultech

Máme tu červen a spolu s ním pár tipů na čtení. Pojďme se podívat, co vychází.



Jako první je tu společenský román Sestry z vinice.
Dále detektivka Vražedná mysl - již dvanáctý případ série Případy Kim Stoneové. Na knihu se moc těším. Dále opět společenský román - O čem se nemluví. Od autorky možná znáte například knihy Utajená dcera a Matčino vyznání.
Historický román Město snů - první díl série Město snů. Pokud máte raději něco napínavějšího, zkuste thriller Příliš tiché lesy.
Následuje rovněž thriller - Sladká pomsta.
Společenský román Irena Sendlerová - Anděl z Varšavy.
A nakonec také společenský román Grandhotel Schwarzenberg - Začátek nových časů - závěrečný díl série Grandhotel Schwarzenberg.



Joann Ross - Sestry z vinice

Kniha by měla vyjít: 1.6.2022

Válečný fotograf Jackson Swann se účastnil mnoha konfliktů – a když zemřel, jeden za sebou také zanechal. Jackson měl tři dcery, každou s jinou matkou, a ty teď zjistily, že po otci zdědily nejen podíl na rodinné oregonské vinici, ale především rodinu, po které opravdu netoužily. 

Tess po úspěšné kariéře dětské televizní hvězdy poprvé zažívá krizi identity a truchlí nad ztrátou absentujícího otce, kterým celý život opovrhovala. 

Charlotte, vychovaná jako pravá jižanská dáma, se své kariéry naopak vzdala ve prospěch manželových politických ambic. V nejhorší den svého života se dozvídá nejen to, že její zbožňovaný otec zemřel, ale také že má dvě sestry, o kterých nevěděla, a její manžel ji podvádí. 

Natalie, dcera Jackovy milenky, o svých sestrách vždy věděla a děsila se dne, kdy se Tess a Charlotte dozví o ní. 

Poté, co sestry zdráhavě dorazí na vinici, jsou okouzleny matriarchou rodu Swannových i okolním prostředím, a brzy se dozvídají o poutavé rodinné historii, sahající do Francie v období druhé světové války, a o zraněném americkém vojákovi, jehož odkaz zdědily – a který nyní může změnit celý jejich život. 



Angela Marsonsová - Vražedná mysl

Kniha by měla vyjít: 3.6.2022

Samanthu Brownovou, mladou vysokoškolačku, nalezli doma v posteli s proříznutým hrdlem a nožem v ruce. Bez zjevných známek násilí či boje. Působí to jako jasný případ sebevraždy. Podivná reakce dívčiných rodičů však tuto teorii zvrátí a inspektorka Kim Stoneová pochopí, že tady šlo o vraždu. Jak ji však vyšetřit, když všechny stopy už jsou nenávratně ztracené? Nikdo nezajistil DNA ani otisky prstů a tým kriminalistů nemá k dispozici nic víc než několik fotografií těla. A informace o Farmě jednoty, zdánlivě neškodném uzavřeném společenství, v němž dívka žila. Zjistit o něm něco víc bude těžké. Jedině že by do něj Kim nasadila svého člověka. Netuší ale, co všechno tím riskuje… 



Kelly Rimmerová - O čem se nemluví

Kniha by měla vyjít: 3.6.2022

Píše se rok 1942 a Evropa je stále v neúprosném válečném sevření. Hned za stany ruského uprchlického tábora, který je teď jejím domovem, pronáší mladá žena svůj svatební slib. Rozhodnutí, které změní její osud, je zároveň lží, jež zůstane pohřbena až do příštího století… Když se Alice dozví o hospitalizaci své milované babičky, zasáhne ji to. Přestože se musí plně věnovat své rodině a především synovi, kterému ve dvou letech diagnostikovali poruchu autistického spektra, snaží se navštěvovat babičku v nemocnici. Ta žádá svou vnučku, aby se vydala na cestu do její rodné země – Polska, a pomohla jí tak vyrovnat se s neuzavřenou minulostí. Jaký příběh na Alici v Polsku čeká? Co se jí babička snažila tak zoufale vyprávět? 



Kate O´Hara - Město snů

Kniha by měla vyjít: 9.6.2022

Harriet Caldwellová, dcera bohatého rejdaře, se snaží prosadit ve světě obchodu. Když však jejího otce, zakladatele vážené Caldwellovy dopravní společnosti, postihne mozková mrtvice, v rodinné dynastii nečekaně vypuknou intriky a nenávist. Harriet navíc zkříží cestu dobrodruh Frank Maynard, který jí chce ukázat úplně jiný život ve světě filmu. Všichni jsou vystaveni nejtěžším zkouškám, když v roce 1906 San Francisco postihne těžké zemětřesení. První část Caldwellovy rodinné ságy vypráví o počátcích Kalifornie v letech 1898 až 1926, o osudu bohaté rejdařské rodiny, zrodu éry němého filmu, a především o jedné velké lásce. 



Kimi Cunnigham Grant - Příliš tiché lesy

Kniha by měla vyjít: 9.6.2022

Před světem se schovali, ale pravdě neuniknou.

Cooper a jeho dcerka Finch už osm let žijí mimo civilizaci v lesích na severu Appalačského pohoří. Cooper se ze všech sil snaží, aby Finch v krásné, ale drsné divočině nic nechybělo, aby měla ten nejlepší život, jaký jí za dané situace může poskytnout. O jejich pobytu ve srubu ví pouze Scotland – jejich příliš zvědavý soused – a Cooperův kamarád Jack, který každý prosinec přijíždí na návštěvu, aby jim přivezl zásoby na celý rok. Jenomže letos se Jack neukáže. To spustí nezvratný sled událostí a odhalí, jak zranitelní Cooper a Finch ve skutečnosti jsou. Hranice jejich útočiště se rozpíjejí a malý uzavřený svět, ve kterém dosud žili, už není bezpečný. A když se Finch začne až příliš zajímat o cizí dívku, která se potlouká v jejich lese, Cooper se musí rozhodnout, jestli se bude dál schovávat, nebo bude konečně čelit hříchům své minulosti. 



Sascha Rothchild - Sladká pomsta

Kniha by měla vyjít: 13.6.2022

Když malá Ruby vidí chlapce zápolícího s divokými vlnami oceánu, ponoří se pod vodu a drží ho za kotník, dokud se neutopí. Čeká, že dřív či později pocítí vinu, ale ta se nikdy nedostaví. O mnoho let později Ruby studuje psychologii a ve své diplomové práci se zabývá myšlenkou, že s jakýmkoli pocitem viny byste měli naložit podobně, jako když si během diety dáte kostičku čokolády – stejně už se cítíte špatně, tak proč nesníst celou tabulku? Přesně tak Ruby přistupuje k zabíjení, až se nakonec ocitne ve výslechové místnosti podezřelá ze čtyř vražd. Jde o lidi, které kdysi znala a kteří už zemřeli, včetně jejího manžela Jasona. Ruby je však zodpovědná pouze za tři z nich. A přesto ji právě zločin, který nespáchala, nakonec dostane do pasti… 



Lea Kampe - Irena Sendlerová - Anděl z Varšavy

Kniha by měla vyjít: 15.6.2022

Životní příběh Ireny Sendlerové (1910–2008) přibližuje osudy členky polského protinacistického odboje, která pomáhala lidem ve varšavském ghettu a podařilo se jí zachránit život více než dvěma tisícům dětí. Vyprávění plné těžko uvěřitelných hrůz, odvážných činů i obětí se navzdory popisovaným tragickým událostem čte jedním dechem a je svědectvím o mladé ženě, která každý den riskovala život, aby pomohla těm nejpotřebnějším. 



Sophie Oliver - Grandhotel Schwarzenberg - Začátek nových časů

Kniha by měla vyjít: 30.6.2022

Grandhotel Schwarzenberg je oblíbený u hostů z celého světa. Karel navíc uskutečnil svůj sen, otevřel si na Predigtstuhlu horský hotýlek a údajně našel velkou lásku. Anna v ni však nevěří. Není její syn láskou pouze zaslepený? A problémy jsou nejen uvnitř rodiny. Na budoucnost vrhá stíny válka. Přečkají Schwarzenbergovi osudnou dobu? Pak se dostanou k moci národní socialisté a nic už není, jak bývalo. Na čtenáře čeká grandiózní finále. 

24 komentářů:

  1. Irena Sendlerová byla neobyčejná žena, už jsem o ní něco načetla, ale knihu ještě ne, díky za tip! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nikolko, opět velmi lákavá nabídka!
    Děkuji a přeji hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Nikolko,to jsou samé zajímavé knížky.Napsala jsem si je a podívám se po nich.Děkuji
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo, Jituško.
      Mějte hezký den a pohodový víkend. 🙂

      Vymazat
  4. Blíží se prázdniny, bude se číst :-) Díky za tipy. Přeji krásné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, Evi. Léto je jako stvořené pro čtení, že. Taky se vždy těším, až vytáhnu knížku na sluníčko. 🙂
      Přeji vám pěkný den a užijte si víkend.

      Vymazat
  5. Na Angelu Marsonsovu se chystám a už se na ni těším 😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Její knihy jsou skvělé a návykové. 🙂 Na novinku se moc těším.
      Měj se hezky.

      Vymazat
  6. Díky za tipy, zaujala mě ta Sladká pomsta, jak obálkou tak dějem, i když to není úplně můj žánr :O

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba díky knize začneš podobné tituly číst. 🙂
      Měj hezký víkend, Lucy.

      Vymazat
  7. Děkuji opět za informace o tom, co vyjde :). Nejvíce mě zaujala knížka Sestry z vinice :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, Terko. 🙂 Ano, mohla by to být hezká knížka na léto.
      Měj krásný víkend.

      Vymazat
  8. O čem se nemluví... Mě hodně zaujala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě taky. Autorčiny knihy jsou pěkné. Věřím, že i tahle bude. 🙂
      Hezký víkend.

      Vymazat
  9. Rádo se stalo, Marti. 🙂
    Hezký víkend.

    OdpovědětVymazat
  10. Možná by se mi i některá líbila. Ale já mám teď tolik knih ke čtení, že to snad během tohoto roku ani nestihnu :-D

    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To znám. 🙂 Když jsem minulý týden uklízela svou knihovnu, dívala jsem se, co bych si mohla přečíst - a zjistila jsem, že knih je tolik, že to snad taky za rok nestihnu.
      Měj hezkou neděli, Jani.

      Vymazat
  11. Já se strašně těším na další díl s Kim :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  12. V těch knihách je tolik temných událostí, že z toho až mrazí. V dnešní době nic pro slabší nervy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ale dneska je takových hodně, já podobné knihy vždycky vyměním za něco klidnějšího a naopak.

      Vymazat

Novinky v naší knihovně - březen

Dnes se s vámi podělím o novinky, které doplnily naší knihovnu v březnu. Mám tu pár knih z Black Friday, který probíhal na Knihy Dobrovský. ...