neděle 15. května 2022

Rachael Anderson - Advokátův syn

Sophia Giffordová zůstává se svými zářivě rudými vlasy a spoustou pih na konci své třetí společenské sezony stále nezadaná, a proto je rozhodnutá, že přijme nabídku svého současného nápadníka pana Fawcetta – pokud se ovšem vysloví –, protože je to slušný člověk, nikoli proto, že by ho milovala. Když ji sestra Prudence, provdaná za lorda Knavea, poprosí, aby jí pomohla s letní slavností v jejich sídle, zdráhavě souhlasí. Netuší, že Prudence má vlastní plány, jak jí sehnat toho pravého manžela. Chce přivést na slavnost Sophiina kamaráda z dětství, na něhož sestra nemůže zapomenout. A tak se Sophia skoro po deseti letech setkává s Hughem Quintonem, z něhož vyrostl elegantní, okouzlující a úspěšný právník, jenž pomáhá aristokratům, kteří se dostali do finančních problémů, zlepšit jejich hospodaření. Sophiini rodiče však na něj zle zahlížejí a vyšší společnost ho nebere jako sobě rovného. To ale Sophii nezabrání, aby se do něj nezamilovala. Poté musí uvážit, jak daleko je ochotná pro svou lásku zajít a co všechno obětovat…



Dnes mám pro vás recenzi na román Advokátův syn



Možná si ještě pamatujete na romány Snoubenec mé sestry a Nevěsta jeho bratra, kterými americká spisovatelka Rachael Anderson započala svou novou sérii Nejcennější dar. Nyní se svého čtení dočkal také Advokátův syn, který trilogii uzavírá. 
Hlavním hrdinou knihy je Hugh, jehož Sophie zná od dětství. Avšak z důvodů, které jako děti nechápali, se jejich cesty rozdělily. Žili si své životy až do chvíle opětovného setkání, a to nejen díky prozíravosti Sophiina švagra, ale také díky jejímu otci, který se se svým panstvím dostal do finančních potíží. Pomůže Hugh zachránit hospodářství? A kdo všechno ještě zamíchá kartami?
Ani tentokrát neočekávejte napínavé čtení. Advokátův syn je román o tom, jak se muži dvoří ženám, jak fungovala společnost v tehdejší době, jak se ženy projížděly na koních a zachovávaly dekorum, aby nepošpinily pověst jak svou, tak své rodiny. Některé postavy se však rozhodnou vzít osud do vlastních rukou. Ať už se to rodině a okolí líbí nebo ne. 
Jak už to u tohoto typu knih bývá, čtenáři je předem jasné, jakým směrem se bude příběh ubírat. Přesto si myslím, že si Advokátova syna užijete. Je to knížka, u které si odpočinete, necháte se unášet příběhem a nemyslíte na starosti běžných dní.
Milé čtenářky, jestli máte rády historické romány, které nejsou nijak náročné, přesto příjemné, plné sympatických postav, které si snadno oblíbíte, pak zkuste Advokátova syna. Odpočinete si u příjemné knihy, která si zaslouží čtyři hvězdičky. 

12 komentářů:

  1. Nikolko,děkuji za další seznámení se zajímavým románem.Od spisovatelky jsem asi nic nečetla.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Píše takové milé romány, které mi hodně připomínají Jane Austenovou.
      Přeji vám hezký den, Jituško. 🙂

      Vymazat
  2. Věřím, že sis u knihy krásně odpočinula od starostí všedních dní. Krásný zbytek víkendu, Nikčo :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takové knihy jsou na odpočinek fajn, ale hned po ní jsem si přečetla thriller. 🙂
      Víkend byl skvělý. Doufám, že i ty jsi měla pohodový.

      Vymazat
  3. Nikolko, moc děkuji za další recenzi a posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo, Helenko.
      Taky tě zdravím a přeji ti hezký den. 🙂

      Vymazat
  4. To vypadá na opravdu hezký historický román :) Pěkná recenze!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Příjemná odpočinková kniha. Hezky se četla a na tyhle dny se hodila. 🙂

      Vymazat
  5. Moje "čtecí parketa" to teda není, ale díky za tip. Myslím, že moje mamka by si ji přečetla s chutí. Přeji hezké dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje taky ne, Evi. 🙂 Ale jako nenáročné čtení po náročnějších knihách, je to ideální.
      I vám hezké dny.

      Vymazat
  6. To tedy byla opravdu vyšší společnost, když jim úspěšný právník nebyl dost dobrý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla to zvláštní doba, ve které bych žít nechtěla.

      Vymazat

Veselé Velikonoce

Ušatého zajíčka,  malovaná vajíčka,  bohatou pomlázku, dosti času na lasku.  Také zdraví,  pohodu a vždycky  dobrou náladu.  Krásné Velikono...