sobota 22. ledna 2022

Maja Lunde - Sněhová sestřička

Pusťte kouzlo Vánoc
do svých srdcí!



Ozdobený stromeček, zapálené svíčky, vůně mandarinek a perníčků. Štědrý den býval pro Juliána tím  nejkrásnějším dnem v roce. Jenže letos je všechno jinak. Žádné přípravy se nekonají, doma je ticho a smutno, jako by Vánoce vůbec neměly nastat. Celá rodina totiž truchlí nad ztrátou Juliánovy starší sestry Juni. Naštěstí Julián potká Hedviku, dívku s nejširším úsměvem na světě. To ona mu připomene, jak krásné mohou svátky být, a vrátí mu naději, že by Vánoce přece jen mohly přijít i k nim domů.
Nezapomenutelný příběh, doprovázený působivými ilustracemi, ocení milovníci Vánoc všech věkových kategorií. V Norsku se okamžitě stal bestsellerem a práva na jeho vydání byla prodána do dvaadvaceti zemí.

Laskavý a dojemný vánoční příběh plný tajemství, 
ke kterému se budete rok co rok vracet.




Dnes pro vás mám recenzi na vánoční příběh Sněhová sestřička



V nakladatelství Host vyšla kniha Sněhová sestřička, která se jistě stane ozdobou vaší knihovny.
Vánoce jsou krásným obdobím pro každého z nás. Obzvlášť pro děti. Těší se na ně i Julián, pro kterého kdysi býval Štědrý den tím nejkrásnějším dnem v roce. Avšak tentokrát je vše jiné – rodiče nechtějí o Vánocích ani slyšet. Přežívají jako těla bez duše ze dne na den. Truchlí totiž nad ztrátou dcery Juni. Přestože se Julián snaží své rodiče a mladší sestru jakkoli rozveselit, nedaří se mu to.
Vše se změní, když jednoho dne potká v plaveckém bazénu Hedviku, milou a veselou dívku, s tím nejširším úsměvem, jaký si čtenář dokáže představit. Spřátelí se a tráví spolu volný čas. Když Hedvika pozve Juliána na návštěvu, chlapec je z všudypřítomné vánoční atmosféry nadšený. Díky přátelství s Hedvikou je Julián zase šťastný. 
Z každé stránky dýchá nejen kouzlo Vánoc, ale také tajemno a nadpřirozeno. Dobře propojené jsou také veselé a smutné okamžiky.
Sněhová sestřička je krásný, dojemný a citlivě napsaný příběh, doplněný o překrásné a velmi působivé ilustrace, o které se postarala Lisa Aisato. Vdechla postavám život a její ilustrace skvěle dokreslují atmosféru celého příběhu. Hodnotím plným počtem hvězdiček a vřele doporučuji. 



MAJA LUNDE je norská spisovatelka, která ohromila svět svým prvním románem pro dospělé Historie včel (2015, česky 2017). Práva na jeho vydání byla prodána do více než třiceti zemí a v Německu se stal nejprodávanější knihou roku 2017. Autorka navázala dalším úspěšným románem Modrá (2017, česky 2018), z nějž se rovněž stal mezinárodní besetseller.


"Majin text v sobě mistrně snoubí protiklady: 
život a smrt, teplo a zimu, přátelství a samotu."
Lisa Aisato


LISA AISATO je jedna z nejoblíbenějších současných norských ilustrátorek. Proslavila se obrázkovou knihou Klause Hagerupa Dívka, která chtěla zachránit knížky (2017, česky 2018). Její ilustrace doprovázely řadu knih, ale věnuje se i vlastním autorským projektům, jako jsou například knihy Odd er ed egg (Odd je vajíčko, 2010 a En fisk til Luna (Ryba pro Lunu, 2014) nebo série o trollu Tambarovi, kterou napsala s Torem Ågem Bringsværdem. Od roku 2009 přispívá také do sobotní přílohy deníku Dagbladet.


"Lisa Aisato vytvořila tak krásné ilustrace, že se při pohledu na ně musím 
vždycky štípnout do ruky, abych se přesvědčila, že to není sen."
Maja Lunde

8 komentářů:

  1. Knížka vypadá na fajn čtení))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Užijí si ji dospělí i děti. 🙂
      Hezkou neděli.

      Vymazat
  2. To je milý návrat k Vánocům.
    Nikolko, měj hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to krásné čtení.
      Přeji hezkou neděli i tobě. 🙂

      Vymazat
  3. Myslím,že by to bylo čtení pro moji 14letou vnučku.To je opravdu knihomolka.Ostatní vnučky si pod stromeček vybraly oblečení a ona jenom knížky.Po knížce se podívám,bude mít brzy narozeniny.Já mám ráda severské krimi,jak knížky,tak filmy.
    Měj se hezky Nicolko

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě taky nejvíc potěší knížky. Tuhle bych opravdu doporučila každému bez rozdílu věku - bylo to krásné. Severské krimi taky občas čtu a na film se taky ráda podívám. 🙂
      Jituško, přeji vám pěknou neděli.

      Vymazat

Brzy na knižních pultech

Máme tady květen a spolu s ním tipy na čtení. Pojďme se podívat, co vychází. Začnu českou současnou literaturou - Svátek hada . Thriller Všu...