pondělí 1. listopadu 2021

Brzy na knižních pultech

Máme tu listopad a spolu s ním další inspiraci na čtení. Pojďme se podívat, co vychází.



Jako první jsou tady společenské romány Všechno je krásné, Ztracené klenoty a Nejtemnější hodina
Dále pak historický román Dobrodruh z Paříže - od autora možná znáte například knihy Slon pro Karla Velikého, Zloději hedvábí nebo Ledoví piráti a další. Společenský román Zlatá léta - druhý díl série Čokoládovna.
Následuje thriller Tátovy holky - již pátý díl série Charlotte Staffordová
Biografie Americký klub českých dam, společenský román Stále s tebou, thrillery Propast smrti - již třetí ze série Kate Marshallová a Až ji najdou.
Následuje rovněž thriller Noc, kdy zemřela. Od autorky možná znáte také knihy Ztichlý dům, Podivná holka a Než bude pozdě. Dále společenský román Jménem mojí sestry.
Thriller Špinavá tajemství a romantika 9. listopad.
Následuje historické romány Marie Terezie: Všichni věrní a nevěrní - druhý díl série Marie Terezie, dále  Poslední cesta císařovny Sisi.
Detektivka Královny zločinu A pak nezbyl žádný.
Dále rovněž detektivka Krotitel a historický román Marie Terezie: Tchýně Evropy - třetí díl série Marie Terezie
Vrátím se ke Christie, svého dalšího vydání se dočká také Vražda v Orient expresu.
A nakonec historický román Když Paříž spala.



Eleanor Ray - Všechno je krásné

Kniha by měla vyjít: 1.11.2021

Krásu lze najít i v těch nejneočekávanějších věcech

Když se Amy před jedenácti lety zhroutil život, začala svou první sbírku. Bylo to jen pár vzpomínek na šťastnější časy: květináč, který jí připomínal muže, jehož milovala, oprýskaný porcelánový ptáček, stříbrný zapalovač… Věci, které by jiní možná vyhodili, pro ni představují celý její svět. 

Amy je sice osamělá, ale její dům je zaplněn předměty, které miluje. Když se do sousedství nastěhuje rodina se dvěma malými chlapci, začne se její pečlivě střežené soukromí rozpadat. A to ji přivede k otázce, proč se vlastně začala uzavírat do sebe. Amy se vydává na cestu do své minulosti a musí se přitom vypořádat se zvědavými sousedy, otravným kocourem, neschopnou policií a malým chlapcem, který jí pomůže znovu otevřít srdce – a svůj domov.



Kirsty Manningová - Ztracené klenoty

Kniha by měla vyjít: 1.11.2021

Současnost: Když historička Kate Kirbyová z Bostonu obdrží lákavou nabídku napsat článek o „pokladu z Cheapside“ objeveném při stavebních pracích v Londýně na počátku 20. století, tuší, že dostala životní šanci. Nikdo neví, jak nebo proč se šperky a cennosti nedozírné hodnoty dostaly pod povrch zemský. 

Cesta do Londýna však Kate přinutí zapátrat i v minulosti její vlastní rodiny. Po návratu do rodného Bostonu najde v zápiscích a skicách své prababičky, jež pocházela z rodiny chudých irských imigrantů, náčrtky zlatého knoflíku vykládaného drahými kameny, který se až podezřele podobá knoflíkům z pokladu. Mohla by Kate s pomocí těchto vodítek zjistit něco o životě své prababičky Essie Murphyové, která kdysi ve spěchu opustila Londýn a už se tam nikdy nevrátila? 

Léto 1912: Essie navštíví svého bratra na staveništi, kde za mizernou mzdu pracuje jako kopáč, právě ve chvíli, kdy krumpáče dělníků prorazily podlahu starého domu. Užaslí muži objeví přenádherný poklad – od otomanských přívěsků přes klenoty z alžbětinské Anglie až po staré šperky, perly, drahokamy… Je možné, že tyto šperky – a především jeden z nich – pomohly Essie a jejím sestrám změnit svůj osud? 

Kate se spolu s fotografem Marcusem Holtem pustí do pátrání. Obzvlášť ji zajímá příběh malého prstenu zdobeného technikou champlevé s diamantem a zlatých knoflíků vykládaných drahými kameny. Jakou pravdu tyto cennosti skrývají, co se Kate o své rodině dozví? Zdá se, že Katiny představy o vlastním původu i o sobě samé se už brzy ocitnou v ohrožení. 



Barbara Erskinová - Nejtemnější hodina

Kniha by měla vyjít: 1.11.2021

Začíná letecká bitva o Velkou Británii. Je léto roku 1940, Evropa se propadá do válečného běsnění a většina Britů upírá zraky k obloze nad Anglií. Evie Lucasová však má oči jen pro skvělého mladého pilota Tonyho. Čeká ji oslnivá kariéra umělkyně, ale ona ztrácí čas tím, že donekonečna kreslí Tonyho portréty. Chce totiž, aby na něj jeho rodiče měli nějakou památku, kdyby se mu ve válce přihodilo neštěstí… O sedmdesát let později se čerstvě ovdovělá kunsthistorička Lucy snaží posbírat střípky vlastního života a vzkřísit ho z trosek. K tomu potřebuje odhalit tajemství obestírající jeden obraz právě od slavné malířky Evelyn Lucasové. Bezděky tak probudí dávno zasutou historii, o níž se záměrně mlčí, a přivolá na sebe zlobu těch, kdo neměli a nemají zájem na tom, aby nevyřčená pravda vyplula na povrch. Ve svém románu autorka opět střídá dvě časové roviny (ta válečná je částečně inspirována zážitky jejího otce) a jako vždy překvapí čtenáře nečekaným rozuzlením milostného příběhu. 



Dirk Husemann - Dobrodruh z Paříže

Kniha by měla vyjít: 3.11.2021

Paříž 1851. V továrně na romány Alexandra Dumase píše čtyřicet zaměstnanců oblíbená pokračování Tří mušketýrů a Hraběte Monte Christa. V nejnovějším díle je však mezi řádky něco shnilého, protože je prošpikované státním tajemstvím. Aby Dumas zachránil svou pověst, musí se spojit zrovna se svou největší kritičkou, německou učitelkou Annou Mollovou, která ho udala kvůli příliš nevázaným textům. A tak jejich dobrodružná cesta po Evropě začíná Tento román Dirka Husemanna získal v roce 2020 v Německu titul KNIHA ROKU. 



Maria Nikolai - Zlatá léta

Kniha by měla vyjít: 3.11.2021

DOBA PLNÁ POKUŠENÍ. RODINA V BOJI O ZÁCHRANU SVÉHO SNU. Stuttgart, 1926. Mladá Serafina milující dobrodružství se stěhuje k svému nevlastnímu bratrovi Victorovi do jeho přepychového sídla, jemuž nikdo neřekne jinak než „Čokoládová vila“. Neboť Rothmannovi jsou daleko za hranice města známí svými exkluzivními čokoládovými kreacemi.Celou svou duší se vrhá do víru vzrušující nové doby, a když pozná pohledného Antona, vášnivě se zamiluje. Anton má ale před zásnubami. Mezitím je existence čokoládového impéria Rothmannových ohrožena zákeřným sabotážním činem – a Serafinu dostihne temná kapitola její minulosti… 



Sarah - Flint - Tátovy holky

Kniha by měla vyjít: 8.11.2021

Původně neměl v úmyslu zabíjet a ohrožovat staré lidi. Vyhledával jen příležitosti si s nimi promluvit a zavzpomínat. Jenže to by se nesměl vkrádat do jejich ložnic uprostřed noci a kromě vzpomínek a památečních předmětů je zbavovat i toho nejcennějšího, co jim ještě zůstává – posledních pár let života mezi dětmi a vnoučaty. 
V pátém díle příběhů detektivky Charlotte Staffordové se do hledáčku jejího vyšetřovacího týmu dostávají nezvaní noční hosté, ze kterých životní okolnosti, zklamání a tragédie učinily zločince. 
Podle autorčiných vlastních slov ji k sepsání tohoto románu inspiroval skutečný osud pachatele, kterého během svojí dlouholeté kariéry u policie zadržela a jehož zločin nebyl v prvé řadě veden zlými pohnutkami, ale utkvělou představou o lásce až za hrob. 
Charlotte Staffordová čelí jednomu z nejtěžších případů vůbec. Nepůjde v něm pouze o dopadení podezřelého dřív, než se vydá za svojí další obětí, ale také o porozumění vlastní životní cestě. 
Tento nevšední detektivní román nabízí víc než napětí a vykreslení postupu policejního vyšetřování. Poodhaluje čtenáři, že trpké zklamání a smutek ze ztráty milované osoby může jedince změnit natolik, že se nezastaví před ničím, aby zmírnil svoje trápení, a to i za cenu nejvyšší. 



Hana Whitton - Americký klub českých dam

Kniha by měla vyjít: 10.11.2021

Román, zasazený do druhé poloviny 19. století, vypráví o osudech předních členek jednoho z prvních českých dámských spolků, jehož založení inicioval v roce 1865 vlastenec, cestovatel a štědrý mecenáš Vojtěch Náprstek. Inspiroval ho k tomu moderní životní styl, který poznal za svého pobytu v Americe. Ke spoluzakladatelkám českého klubu patřila Karolina Světlá, Sofie Podlipská či dcera Františka Palackého Marie. Na pozadí výjimečné doby přibližuje román poutavé osudy žen českého kulturního života a líčí jejich osobní dramata. Příběh neponechá stranou ani Náprstkovu pozoruhodnou rodinu – zejména jeho obětavou matku Annu, která se z nuzného postavení vypracovala na jednu z nejbohatších žen své doby a v jejímž domě U Halánků se klub scházel. 



Sian O´Gorman - Stále s tebou

Kniha by měla vyjít: 10.11.2021

Když přijde Milly Bryneová o svého milovaného otce a přítele, zhroutí se jí svět. Smrt otce rozbíjí celou rodinu a ztráta spřízněné duše ji přiměje vzdát se lásky. Z jejího poklidného života se stane nekonečný chaos a zoufalství, ale když se do Dublinu nečekaně vrátí známá tvář, Milly konečně věří, že se všechno obrací k lepšímu. Časem ji však čeká důležité rozhodnutí: Je pro ni její současná životní cesta to pravé, nebo je čas na změnu? Ať už tak či onak, přichází na jednu velkou a jedinou pravdu: Život nestojí za to, dokud do něho nevložíte své srdce. 



Robert Bryndza - Propast smrti

Kniha by měla vyjít: 10.11.2021

Soukromá detektivní kancelář Kate Marshallové a Tristana Harpera má svůj první velký případ. Před dvanácti lety odhalila novinářka Joanna Duncanová politický skandál a poté záhadně zmizela. Většina lidí už zapomněla, jen Joannina matka stále po své dceři pátrá. 

Kate a Tristan vycházejí při svém vyšetřování z Joanniných složek a poznámek a jdou krok za krokem po jejích stopách. Mezi jejími osobními věcmi odhalí Kate jména dvou mladých mužů, kteří také zmizeli. 

Když pospojuje poslední dny těchto tří pohřešovaných lidí, Kate si uvědomí, že Joanna pravděpodobně narazila na něco mnohem zlověstnějšího, než by kohokoliv napadlo: sériového vraha… 

Nový thriller Roberta Bryndzy vám ukáže, jak hluboká může být PROPAST SMRTI. 



Lia Middleton - Až ji najdou

Kniha by měla vyjít: 10.11.2021

Naomi vždycky chtěla být matkou. Před třemi lety ji však opustil manžel a vzal s sebou i jejich dítě. Nyní její dcera přijela a Naomi ví, že je to její jediná šance, jak znovu vybudovat rodinu. Stane se však nehoda a Naomi vyřkne lež, kterou už nikdy nebude moci vzít zpět: JEJÍ DCERA SE POHŘEŠUJE. Během několika hodin je Naomin dům v obležení novinářů. Policie prohledává les a její bývalý manžel chodí sem a tam jako lev v kleci. A Naomi to rve srdce, protože jediná věc, která je horší než lež, je pravda: NEMÁ NEJMENŠÍ TUŠENÍ, CO SE S JEJÍ DCEROU SKUTEČNĚ STALO… 



Jenny Blackhurst - Noc, kdy zemřela

Kniha by měla vyjít: 11.11.2021

Byl to nejšťastnější den jejího života. Tak proč skočila? Evie a Richard se vzali, ale místo pohádkového happy endu následuje tragédie. Evie uteče ze svatby a skočí z útesu do moře. Odpověď na otázku, proč to udělala, nehledá jen policie, ale především šokovaný novomanžel Richard a nejlepší kamarádka Rebecca. Podíváme se do jejich minulosti a pátráme po tom, proč se mladá žena, která měla zdánlivě všechno, odhodlala k tak zoufalému činu. Je možné, že ji nikdo z jejích nejbližších vlastně neznal?



Barbora Linke - Jménem mojí sestry

Kniha by měla vyjít: 11.11.2021

Ve válce a v lásce je vše dovoleno

Osmdesát let staré tajemství vyplouvá na povrch Kamila při úklidu babiččina bytu objeví starou fotografii, která nečekaně odhalí rodinné tajemství… Její babička měla sestru – dvojče. Dvojčata Ester a Soňa dospívají v protektorátní Praze. Zatímco Ester sní o tom, že se stane slavnou primabalerínou, Soňa vidí smysl svého života v povolání zdravotní sestry. Krátce před vypuknutím války dochází v jejich doposud láskyplném vztahu k rozporu. Ester i přes nesouhlas rodiny přijímá angažmá v plzeňském divadle a Soňa prožívá první lásky. Ovšem ta osudová nosí německou uniformu. 



Helen Cooperová - Špinavá tajemství

Kniha by měla vyjít: 15.11.2021

Emma ze svého přízemního bytu na předměstí Londýna často slýchá každodenní život zdánlivě dokonalé rodiny nahoře. Až jednoho dne uslyší něco znepokojivého: dívka Freya zmizela a policie vyslýchá její rodiče Steph a Paula. Mají nějaké nepřátele? Chtěl by jim někdo ublížit nebo vyhrožovat? Zmizení Freyi se rozkřikne a ovlivňuje nejen její rodiče, ale i všechny obyvatele domu, včetně Emmy a instruktora v autoškole Chrise, který jako poslední dívku viděl, než zmizela. Situace se vyhrocuje a na povrch vyplouvají různá nepěkná tajemství a další zločiny, které jasně ukazují, že minulost nás vždycky dožene a že některé domovy mohou být postaveny na lžích. 



Colleen Hooverová - 9. listopad

Kniha by měla vyjít: 15.11.2021

Od autorky bestsellerů Pravda, nebo lež, Bez naděje, Odvrácená tvář lásky a dalších. Den před odjezdem z L. A. se Fallon seznamuje se začínajícím spisovatelem Benem. Jejich neovladatelná přitažlivost vede k tomu, že Fallonin poslední den ve městě stráví společně. Pro Bena je Fallonin život přesně tou inspirací, kterou pro své psaní hledal. Rozhodnou se proto zůstat v kontaktu. Vedou sice oddělené životy a prožívají vlastní vztahy, každý rok v ten samý den se však setkávají. Po nějakou dobu to funguje, až si jednoho dne Fallon není jistá, jestlí jí Ben říká pravdu, nebo si jen realitu vymýšlí, aby dosáhl své dokonalé zápletky. Zažijí jedinečnou love story, nebo oba skončí se zlomeným srdcem? 



Mirka Zlatníková  - Marie Terezie: Všichni věrní a nevěrní

Kniha by měla vyjít: 18.11.2021

Druhý díl trilogie o nejvýznamnější panovnici na českém trůnu 

Prohrává válku o habsburské dědictví. Prohraná se ale zdá i bitva o její manželství s Františkem Štěpánem. Bavoři míří na Vídeň, Prusové na Prahu a slíbená uherská pomoc nepřichází. Nejsou peníze, chybějí zbraně, z velké části vojáků jsou invalidé. V zemi vládne hladomor. Všechny dostupné prostředky selhávají, a tak Marie i František sáhnou ke krajním řešením. Marie Terezie se naučí, jak zacházet s nabytou mocí, a zároveň velmi bolestivě pocítí dopady svého postavení na osobní život. Podaří se jí sice zažehnat katastrofu hrozící od pruského krále Fridricha II., ale vyskytne se nová hrozba v podobě Francouzů a Bavorů, kteří obsadí Linec a dostanou se až do Prahy. Do Vídně se vrací Františkova matka, která se k Marii chová velmi přátelsky a s porozuměním, ale její skutečné úmysly jsou úplně jiné. Chce Marii ponížit a Františkovi zajistit vůdčí postavení v rodině i v říši, i kdyby to mělo znamenat porážku Habsburků. Slíbená pomoc z Uher nepřichází, a tak se zoufalá Marie, přes protesty svých nejbližších, spolehne na pomoc barona Trencka. Úspěšný obchodník František Štěpán nedokáže bezednou habsburskou pokladnu plnit legálními prostředky. Bez vědomí své ženy začne obchodovat s jejím úhlavním nepřítelem. Tyto události spustí manželskou krizi provázenou žárlivostí a nevěrami. Dokážou se manželé přenést přes selhání toho druhého? 



Uwe Klausner - Poslední cesta císařovny Sisi

Kniha by měla vyjít: 18.11.2021

Ženeva, 10. září 1898. Na jedné ze svých četných cest se císařovna Sissi zastaví v hotelu Beau Rivage. Díky informátorovi místního tisku je však její inkognito prozrazeno. A tak Cesare Monteverdi, redaktor Tribune de Geneve, zaujímá místo na promenádě nedaleko od hotelu, aby vyfotil ženu, která se obává jakékoliv publicity. Chce získat momentku ze života nejslavnější císařovny své doby… získá ale něco zcela jiného. 



Agatha Christie - A pak nezbyl žádný

Kniha by měla vyjít: 22.11.2021

Důmyslné spojení zdánlivě nevinné slovní hříčky s vražednou zápletkou, dovedené k nepřekonatelnému vrcholu: detektivka Agathy Christie z roku 1939, vydávaná v češtině dosud pod titulem Deset malých černoušků, vychází v novém překladu a s novým názvem. Do moderního sídla na osamělém ostrově se sjíždí několik hostů. U večeře se dozvídají děsivou pravdu o tom, proč sem byli pozváni: desítka přítomných včetně sluhy a kuchařky zde má stanout před tváří spravedlnosti. A ta s nimi účtuje – den co den ubude na stole v jídelně figurka a s ní vyhasne život některého obviněného. Nikdo jiný na ostrově není. Vraždí tedy jeden z nich... 



Camilla Läckberg - Krotitel

Kniha by měla vyjít: 25.11.2021

Když se zrodí zlo, kolika osudů se dotkne? 

Na zasněžené silnici u lesa srazí auto polonahou, dezorientovanou dívku. Obětí nešťastné nehody je patnáctiletá Victoria, která před čtyřmi měsíci beze stopy zmizela z místní jezdecké školy. Její tělo nese stopy nelidského zacházení. Patrik Hedström s kolegy z celého kraje horečně pátrají po pachateli, protože podobný osud hrozí dalším pohřešovaným dívkám. Victoria totiž nebyla unesena jako jediná… Mezitím Erika Falcková navštěvuje ve vězení Lailu Kowalskou, která byla před třiceti lety odsouzena za vraždu násilnického manžela. Chce o ní napsat knihu, žena však odmítá o události mluvit a Erika získává pocit, že se vše odehrálo trochu jinak. Jaké tajemství Laila tak pečlivě střeží? A je možné, že tento třicet let starý případ souvisí s Victoriinou smrtí? 



Mirka Zlatníková - Marie Terezie: Tchýně Evropy

Kniha by měla vyjít: 25.11.2021

Závěrečný díl populární série o významné panovnici 

Marie Terezie zjišťuje, že válečná vítězství, jimž tolik obětovala, jí nepřinášejí potřebný klid. Aby upevnila postavení své říše a zajistila trvalý mír, potřebuje mocné spojence. Proto zahajuje politiku, která jí vynese přízvisko Tchyně Evropy. Svých šestnáct dětí posouvá po mapě Evropy jako figurky na šachovnici a strategicky domlouvá jejich sňatky. Jejímu plánu neuniknou ani nejmladší z dětí, a tak se teprve sedmiletá Marie Antoinetta začne připravovat na roli manželky francouzského krále. Francouzští vychovatelé, učitelé a dvorní dámy však stojí velké peníze a státní kasa je prázdná. Marie Terezie proto i přes nesouhlas svého manžela Františka Štěpána posvětí peněžní reformu a do oběhu se dostávají první papírové bankovky. Tentokrát ale panovnice nedomýšlí důsledky svých činů a zkušený obchodník František Štěpán se má co ohánět, aby odhalil první spekulanty a zabránil skandálu. Největší naděje upíná Marie Terezie ke svému nejstaršímu synovi Josefovi, následníkovi trůnu, jehož úkolem je zajistit pokračovatele rodu. Jeho manželství s krásnou Isabellou Parmskou však není šťastné a ani vytoužený mužský potomek nepřichází… Fascinující příběh o střetu historie, politiky a lidských vášní představuje vrchol vlády jediné panovnice, která kdy seděla na českém trůnu. 



Agatha Christie - Vražda v Orient expresu

Kniha by měla vyjít: 29.11.2021

Jedno z nejčtenějších a nejadaptovanějších děl klasické krimi – mistrovský příběh z roku 1934 vychází v novém českém překladu. Slavný Belgičan Hercule Poirot přicestoval na dovolenou do Istanbulu, vzápětí je však odvolán do Anglie, a rozhodne se proto využít služeb Orient expresu. Po nástupu do vlaku upoutá jeho pozornost bohatý Američan Samuel Edward Ratchett; mimo jiné nabídkou vysoké odměny za to, že jej detektiv ochrání před hrozícím vražedným pokusem. Poirot odmítá – a následujícího rána je Ratchett nalezen ubodán k smrti… Souprava uvízla v závějích a její pasažéři zůstali ponecháni napospas osudu. Každý se svým tajemstvím, každý se svou nevyřešenou minulostí… a teď i s podezřením ze zločinu. 



Ruth Druart - Když Paříž spala

Kniha by měla vyjít: 30.11.2021

V okupované Paříži je čím dál těžší žít a pracovat, aniž by se člověk styděl sám před sebou, že kolaboruje s boši. Jenže pokud člověk volí mezi svědomím, vlastním životem a zajištěním blízkých, jsou všechny možnosti špatné. Pozná to i mladý Jean-Luc, který je donucen pracovat na železniční stanici, odkud odjíždějí vlaky do koncentračních táborů. Právě zde jednou během brutálních zmatků plných ponižování a týrání potká jednu odvážnou, ale zoufalou ženu. Ženu, která mu vtiskne do náruče to nejcennější, co má… Na temném nástupišti během nejtemnějších chvil lidstva se potkali dva lidé. Každý svým vlastním způsobem musí obětovat sám sebe, aby zachránil jeden nový život. Ovšem i když válka skončí, utrpení rozervaných rodin nikdy nekončí… 

12 komentářů:

  1. Velmi rozsáhlá a zajímavá nabídka, Nikolko. Díky, že nás udržuješ v obraze! Určitě bych si vybrala, historické tituly jsou hodně lákavé, Americký klub českých dam si chci přečíst určitě.
    Měj příjemný večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo, Helenko, tyhle články jsou pro mě samotnou radost.
      I mně tentokrát velmi zaujala historická část - moc se těším například na pokračování o Marii Terezii, Propast smrti a knihy Jenny Blackhurst jsou taky výborně, věřím, že novinka nebude výjimkou. A samozřejmě Agatha.

      Vymazat
  2. Nikolko, zdravím. Díky za ukázky. Přečetla bych si Marii Terezii. Měj se hezky. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Leni, není zač. I mě potěšilo, že pokračování série o Marii Terezii vyjde.
      Měj hezký den. 🙂

      Vymazat
  3. Zdravím Nikolo. Moc děkuji za tuto nabídku. Já jsem pro thrillery a historické a že jich tu je. Jenže knihy už nekupujeme, není je kam dávat, musíme počkat, až budou v knihovně. Brindzu znám, velmi dobře se čte. Pro zimní večery jsi představila skvělé čtení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo. Taky mám ráda thrillery a historické romány. Pro nedostatek prostoru v knihovně, už si kupuji jen to nejnutnější - tedy autory, které už mám a Bryndza je mezi nimi. Novinky si stahuji do čtečky, protože v místní knihovně bohužel není moc velký výběr. Je malička a plná červené knihovny.
      Děkuji za návštěvu a přeji vám hezký den. 🙂

      Vymazat
  4. Já dostala k narozeninám další bichli od Agathy Christie - Slečna Marplová a záhady: Povídky, tak mám co dělat :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ti přeji k narozeninám dodatečně vše nejlepší. 🙂
      Ta kniha je nádherná. Dobře se čte. Dostala jsem ji od sestry pod stromeček před třemi lety. Jak se ti povídky líbí? Svůj letošní dárek k narozeninám jsem měla taky v plánu rozečíst, ale nechám tu bichli na příští rok.

      Vymazat
  5. O ztracených klenotech jsem slyšela, dokonce snad i na nějakém blogu... Něco na tom bude

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, je to možné. Ke mně se knížka už tady dostala. 🙂

      Vymazat
  6. Na nového Bryndzu a Ztracené klenoty se moc těším :-)

    OdpovědětVymazat

Novinky v naší knihovně - březen

Dnes se s vámi podělím o novinky, které doplnily naší knihovnu v březnu. Mám tu pár knih z Black Friday, který probíhal na Knihy Dobrovský. ...