úterý 1. prosince 2020

Brzy na knižních pultech

Máme tady prosinec a spolu s ním i poslední můj výběr knih, které koncem roku ještě vyjdou. Pojďme se na ně společně podívat. 



Jako první je tu thriller Zmizení - první díl série Fogg Lake. Pokud dáváte přednost románům, pak zkuste třeba společenský román Utajená dcera. Od autorky jste možná četli také její předchozí knihy Až budu bez tebe, Když jsem tě ztratila a Matčino vyznání.
Následuje rovněž společenský román Všechny vlny oceánu. Možná znáte také knihy Všechno, co mámeVšechno, co jsme opustili Všechno, co dáme. Pokud máte raději napínavější četbu, zkuste  thrillery - Ochránci, Zlatíčka a Ve vlastním stínu.
Dále pak detektivka Mrtvé vzpomínky - již desátý díl série Případy Kim Stoneové. Moc se na knihu těším! Česká literatura současná literatura se u mě neobjevuje často, dnes tu však mám knihu Všechno nejlepší, Anno.   
A nakonec společenský román Jako hvězdy v temné noci - novinka oblíbené Jojo Moyesové. 



Amanda Quick - Zmizení

Kniha by měla vyjít: 2.12.2020

Před čtyřiceti lety došlo v malém městečku Fogg Lake k jistému „incidentu“: k výbuchu v jeskynním systému, při němž se uvolnily neznámé plyny, které měly na obyvatele zvláštní účinky. Někteří měli podivné vidiny. Jiní slyšeli děsivé hlasy. A pak dorazili vědci z tajemné vládní agentury... Jelikož se obyvatelé městečka nechtěli stát pokusnými králíky, svedli tyto případy na halucinogenní účinky hub. Nemohli tušit, že tyto následky zdědí i další generace... Catalina Larková a Olivia LeClairová jsou nejlepší kamarádky už celé roky a společně vedou vyšetřovací agenturu. Při řešení případů jim pomáhá jejich „druhý zrak“, jak tomu říkají. Poté co Olivia zmizí, Cat po ní začne horečně pátrat sama, protože v městečku se k tomu nikdo jiný nemá. Když jí pomocnou ruku podá vědec Slate Trevelyan, nezbývá jí nic jiného, než ji přijmout, ačkoliv je na něm něco, čemu tak úplně nedůvěřuje. Duo postupně odhaluje, že někdo pátrá po svědcích vraždy, jež se ve Fogg Lake odehrála před čtrnácti lety. Vrah nebyl nikdy dopaden. Danými svědky byly mladé Cat a Olivia. Někdo chce, aby obě ženy zmizely. Pátrání Cat a Slatea po Olivii je vede do králičí nory, která je mnohem nebezpečnější a tajemnější, než očekávali, a s vrahem číhajícím mezi nimi nikdo netuší, kdo z ní vyjde živý. 


Kelly Rimmerová - Utajená dcera

Kniha by měla vyjít: 2.12.2020

„Adoptovali jsme tě.“ Tahle krátká věta obrátila Sabině život naruby. Najednou se svět rozdělil na Před a Po. Sabině je právě 37 let a je těhotná. Zdá se jí nepochopitelné, jak by nějaká matka mohla dát své dítě k adopci. A proč jí o tom rodiče již dávno neřekli? Rozhodne se, že musí za každou cenu najít ženu, která jí dala pryč. To, co zjistí, nakonec nezmění jen Sabinu, ale především dvě ženy, které ji po celá ta léta hluboce milovaly. 


Kerry Lonsdaleová - Všechny vlny oceánu

Kniha by měla vyjít: 4.12.2020

Nový příběh od bestsellerové autorky Všechno, co máme. Po tragickém incidentu, který zničil její rodinu, opustila Molly Brennanová muže, kterého nade všechno milovala, a utekla co nejdál od domova. Chyby, které napáchala, nechala daleko za sebou. O dvanáct let později žije Molly nový život se svou osmiletou dcerkou Cassie. Dělá vše pro to, aby její dcera vyrostla v láskyplném prostředí, které ona sama nikdy nepoznala. Když ji ale začnou sužovat děsivé vize a noční můry, Molly je nucená vrátit se na místo, kterému se chtěla navždy vyhnout – domů do Pacific Grove. 


John Grisham - Ochránci

Kniha by měla vyjít: 4.12.2020

Další román od mistra thrillerů z právnického prostředí Johna Grishama. Za vraždu mladého právníka Keitha Russa je na základě vykonstruovaných důkazů na doživotí odsouzen mladý černoch Quincy Miller. Po dvaadvaceti letech ve vězení se rozhodne požádat o pomoc Ochránce, nevelkou organizaci bojující za nespravedlivě odsouzené založenou advokátem a knězem Cullenem Postem. Ten přijímá klienty, kterým se ostatní obloukem vyhýbají, aby se pokusil napravit křivdy spáchané na nevinných. V případu Quincyho Millera však uvízne hlouběji, než čekal. Vraždu Keitha Russa mají na svědomí mocní, nemilosrdní lidé. Před lety zabili jednoho právníka a dnes jsou připraveni zabít dalšího.


Melanie Golding - Zlatíčka

Kniha by měla vyjít: 4.12.2020

Všichni Lauren Tranterové říkají, že je vyčerpaná a potřebuje si odpočinout. A mají pravdu; nikdy se necítila tak unavená jako teď, když se jí narodila dvojčata Morgan a Riley. Ale ona ví, co viděla: té noci, v nemocničním pokoji, se jí ta žena pokusila ukrást děti a vyměnit je za své vlastní… tvory. Jenže když přijela policie, nikoho nenašla. Všichni, od doktora po jejího manžela, jsou přesvědčeni, že se jí jen něco zdálo. Uběhnou měsíce a jednoho slunečného letního rána Laureniny děti zmizí v parku. Když se najdou, zdají se jiné. Sice vypadají jako Morgan a Riley – alespoň pro ostatní –, ale Lauren cítí, že je něco špatně. A tak zatímco ostatní oslavují jejich šťastný návrat, Lauren začne vykřikovat: Tohle nejsou moje děti! Odhodlaná získat své děti zpět, je Lauren schopna riskovat cokoli. Ale pokud se mýlí v tom, co viděla… udělá největší chybu svého života. Strhující, strašidelné a inspirované některými nejtemnějšími pohádkami. Donutí vás to mít své malé miláčky neustále pod kontrolou. Pro jistotu. Aby byli v bezpečí. 


Eliza Maxwell - Ve vlastním stínu

Kniha by měla vyjít: 4.12.2020

Každý spisovatel má svůj příběh. Některý je krvavější než jiný. Cílevědomá autorka Graye Templetonová udělá cokoli, aby unikla vzpomínkám na děsivý zločin z dětství. Po tom, co léta žila ve stínech, teď přijímá novou práci jako chráněnka Laury Westové, vlivné knižní bloggerky a ženy uznávaného spisovatele. Lauřiny kontakty by mohly Graye splnit její autorské sny. Laura ale také nemá tak dokonalý život, jak se na první pohled zdá. Ve skutečnosti jí krachuje manželství. Její kdysi vychvalovaný muž se utápí v alkoholu, což Lauru přivádí k šílenství. Zatímco si tyto dvě ženy tvoří pouto, vyplouvají na povrch dávno pohřbená tajemství a linie mezi přátelstvím a posedlostí je čím dál tenčí. Utíkat před minulostí je nebezpečná hra a ti, co ji prohrají, při tom můžou i zemřít…


Angela Marsonsová - Mrtvé vzpomínky

Kniha by měla vyjít: 7.12.2020

Zničila jim život. Teď se oni chystají zničit ten její... Smrt mladého narkomana v bytě na sídlišti na první pohled vypadá jako nešťastná náhoda, ale detektiv inspektorce Kim Stoneové do nejmenších podrobností připomene hrůznou událost z jejího dětství. Ačkoli si to zprvu nechce připustit, z dalšího nálezu mrtvol je jasné, že tentokrát Kim čelí vyšinutému vrahovi, který zná její traumata z minulosti a snaží se ji ranit tím nejhorším možným způsobem. A zdá se, že poslední na seznamu jeho obětí má být sama Kim.  


Petra Š. Jirglová - Všechno nejlepší, Anno

Kniha by měla vyjít: 7.12.2020

Osmadvacetiletá Anna život, který by jí mohl leckdo závidět. Bydlí v krásném bytě s úžasným přítelem, jehož firma je na vzestupu, a tak se Anna může plně soustředit na péči o domácnost. Jejich vztah je bez poskvrny a je jen otázkou času, kdy Radim před Annou poklekne a požádá ji o ruku – a Anniny blížící se narozeniny by mohly být tím dnem, zvlášť když je Radim poslední dobou takový tajnůstkář… Jenomže namísto zásnubního prstenu se Anně dostane k narozeninám zjištění, že není jedinou ženou v životě svého milého a mladá dívka je najednou postavena do situace, kterou dlouho nepoznala: musí se o sebe postarat úplně sama. Rychlý sled událostí ji zavede do Velké Británie, aby zde začala úplně novou kariéru, a ne, není to ve velké londýnské právnické firmě, jak si myslí otec s matkou. Na zapadlém anglickém venkově jsou klientelou coby novopečené au-pair dvě nezvladatelné dospívající dívky, pár stejně nezvladatelných smradlavých psů, hejno slepic a zuřivý kohout, který nebohou dívku zjevně nenávidí… 


Jojo Moyesová - Jako hvězdy v temné noci

Kniha by měla vyjít: 14.12.2020

Alice Wrightová doufala, že sňatkem s pohledným Američanem Bennettem Van Clevem unikne sešněrovanému životu v Anglii. Jenže ani její manželství, ani život v zapadlém koutě Kentucky se nevyvíjí tak, jak si představovala. Nadšeně tedy uvítá možnost zapojit se jako dobrovolnice do projektu takzvané Koňské knihovny, který má za úkol šířit literaturu a vzdělanost v odlehlých oblastech Appalačských hor. Alici, Margery a tři další odvážné ženy čeká cestování na koních nebezpečnou divokou krajinou, boj s předsudky místních lidí vůči ženám, přistěhovalcům i lidem jiné barvy pleti, ale také nádherné ženské přátelství, soudržnost i láska. Jojo Moyesová ve svém nejnovějším románu tentokrát přináší výpravné historické drama z dob americké hospodářské krize, vycházející ze skutečných událostí. 

6 komentářů:

  1. Někdy si říkám, že je neuvěřitelné, kolik nových knih vychází, ačkoli přetechnizovaná doba tomu moc nepřeje...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravdavda. Knihy můžeme číst elektronicky, to je fajn, taky poslouchat v podobě audia, což šetří čas a ráda bych to vyzkoušela, ale kniha je kniha, ač jejímu vydání bohužel nepřeje ani současná situace.

      Vymazat
  2. Z téhle nabídky bych si několik titulů určitě vybrala. Také se přikláním k tištěné knize, ostatní dvě možnosti mě zatím neoslovily a zřejmě už neosloví ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych si vybrala tři, ale s nákupem počkám do příštího roku. ☺
      Čtečka vám ušetří místo v knihovně, které už nemám, audio si pustím přes internet, to mi zase šetří oči a taky se u toho můžu věnovat i jiným věcem, ale stejně volný čas trávím nejraději s knižkou v ruce.

      Vymazat
  3. zajímavé knižní tituly, zaujala me ta posledni jejiz autorka je mi znama :)

    www.melissahartford.blogspot.com
    Melissa Hartford | lifestyle & fashion blogger
    Instagram

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě taky zaujala - ostatně jako všechno, co jsem od autorky zatím četla. :)

      Vymazat

Joanna Quinnová - Velrybí divadlo

Cristabel zvedne klacík. Dobře jí padne do ruky. Spolu s ostatními obyvateli domu je na zahradě a čeká na otce, který se má vrátit i s její ...