neděle 1. listopadu 2020

Brzy na knižních pultech

Máme tady listopad a spolu s ním další tipy na čtení.



Jako první je tu  historický román Paní ze Severu 2: Mathildino tajemství. Jak už název napovídá, jedná se o druhou knihu v sérii Paní ze Severu.
Dále rovněž historický román Kniha ztracených přátel. Od autorky jste možná četli také knihu Než jsme byly tvoje. Pokud máte rádi něco napínavějšího, pak zkuste detektivku Vysoký účet - již dvanáctý díl v sérii Případy vrchního inspektora Gamache
Detektivka královny zločinu - Poslední seance, dále opět detektivka Mlha nad Shadow Sands. Oblíbený autor a jeho nová série Kate Marshallová již podruhé. Přiznám se, že s touto vyšetřovatelkou ještě nemám tu čest, ale ráda bych autorovu novinku (včetně první knihy) přečetla. Následuje thriller Sekta
Romantika  McAlistairovo štěstí - třetí díl série Providence.
Společenský román Sněhulčiny Vánoce.
Detektivky Rozbité panenky - již čtvrtá kniha v sérii DC Charlotte Staffordová a Království.
Následuje společenský román Nelituju ničeho
Historický román Sága rodu Hardacrů.
A nakonec společenský román Kam včely chodí spát. Možná jste četli knihu Moře vzpomínek



Corina Bomannová - Paní ze Severu 2: Mathildino tajemství

Kniha by měla vyjít: 4.11.2020

Jižní Švédsko, rok 1931. Mathilda právě ztratila matku, když ji ve škole ve Stockholmu vyhledá hraběnka Agneta Lejongardová. Majitelka panství se jí představí jako její poručnice a vezme ji s sebou na Lejongard. Rozlehlé pozemky a nádherný panský dům Mathildě trochu nahánějí strach. Navíc jí hraběnčini synové dávají pocítit, že k nim nepatří. Agneta je však vázána dávným slibem, o kterém zachovává mlčení. Evropě hrozí nová válka a vztahy na panství naruší odhalené tajemství. Mathilda zjistí, že jí nezbývá než se vydat na vlastní cestu za štěstím. Mathildino tajemství je druhá část švédské ságy o rodu Lejongardů a jeho panství, jež líčí osudy několika generací šlechtického rodu v průběhu 20. století. 



Lisa Wingate - Kniha ztracených přátel

Kniha by měla vyjít: 5.11.2020

Bývalá otrokyně Hannie Gossettová má velký sen – ráda by se znovu setkala se svou matkou a sourozenci, kteří byli za americké občanské války rozprodáni po celém Jihu. Zbyla jí pouze malá farma a nyní hrozí, že přijde i o tu, pokud se ovšem nevydá na nebezpečnou pouť za ztracenými dokumenty. Cestou však Hannie musí čelit těžkým rozhodnutím, která zásadně změní její život, a zasáhnou i Benny Silvovou, louisianskou učitelku, která o dvě stě let později pátrá po osudu Hannie a její rodiny. 



Louise Pennyová - Vysoký účet

Kniha by měla vyjít: 5.11.2020

Když se v bistru ve Three Pines najde ve stěně sto let stará, ručně nakreslená mapa, nejdřív se zdá, že jde o pouhou kuriozitu, ale čím důkladněji ji obyvatelé vesnice zkoumají, tím podivnější jim připadá. Armanda Gamache, který ji dostane jako dárek k prvnímu dni v nové práci, zvláštní mapa fascinuje, avšak to ještě netuší, k jakým hrozným tajemstvím ho nakonec zavede. Na akademii Sureté, jejímž novým velitelem se Gamache stal, aby pro výcvik budoucích policistů vytvořil zdravější prostředí, dojde k vraždě jednoho z vyučujících a v pokoji s mrtvolou se ze záhadných důvodů najde právě kopie oné staré mapy. A jak vyšetřování postupuje, jednotlivé stopy se jako střelka kompasu čím dál víc stáčejí ke Gamachově třinácté komnatě, kam se bojí vstoupit dokonce i on sám. Jenže aby případ vyřešil a zúčtoval se svou minulostí, nic jiného mu nezbývá. 



Agatha Christie - Poslední seance

Kniha by měla vyjít: 9.11.2020

Pro všechny milovníky historek, z nichž na vás sáhne hrůza, děs a strašidelno, vznikl tento soubor dvaceti povídek z pera slavné autorky detektivek a spisovatelky mnoha talentů. Znepokojivé vidiny, přízraky vystupující ze stínů, boží zásahy i okultní dýchánky a muž žijící v těle kočky – buďte si jisti, že po přečtení této kolekce se budete bát zhasnout světlo! Fanoušci Agathy Christie pak jistě ocení zařazení dosud nikdy nevydané Ženy Kénijce. 



Robert Bryndza - Mlha nad Shadow Sands

Kniha by měla vyjít: 9.11.2020

Kate Marshallová a její asistent Tristan Harper vyšetřují další zapeklitý případ. Jak spolu souvisí zmizení mladých lidí a oblast Shadow Sands? A jakou roli hraje hustá anglická mlha? Při potápění ve vodní nádrži Shadow Sands objeví Kate Marshallová mrtvé tělo mladíka, který býval vynikajícím plavcem. Přivolaní policisté případ označí za tragickou nehodu, přestože má Kate své pochybnosti. Postupně se pochybností a otázek vynořuje víc: Proč si šla oběť zaplavat uprostřed noci? Proč jeho zranění neodpovídají policejnímu scénáři? A proč je mrtvých těl, která se v nádrži našla, víc? Je to jen nešťastná souhra náhod, nebo úkladný vrah zneužívá toho, že na něj nikdo nevidí? Kate si je jistá, že okolo rezervoáru Shadow Sands se toho děje víc, než se na první pohled zdá, obzvlášť když v okolí padne hustá mlha. Lidé už roky tiše mizí, a když se ztratí další mladá žena, Kate a její asistent Tristan mají podle indicií jen několik dní na to, aby ji zachránili před stejným osudem.

 


Mariette Lindstein - Sekta

Kniha by měla vyjít: 9.11.2020

Sofia Baumanová se z čiré zvědavosti zúčastní přednášky hnutí s názvem ViaTerra. Jeho duchovní poselství ji zaujme, ještě víc ji však přitahuje podmanivý vůdce Franz Oswald. Hnutí sídlí na ostrově u švédského západního pobřeží a Sofia dostane nabídku, aby pro ně pracovala. Když ale léto ustoupí husté mlze, pobyt v romantickém venkovském stavení se změní v noční můru a Sofia začíná tušit, že se nechala vtáhnout do spárů sekty. 



Alissa Johnson - McAlistairovo štěstí

Kniha by měla vyjít: 11.11.2020

Slečna Evie Coleová výhružné dopisy nebere vážně. Mnohem víc se bojí, že ztratí srdce kvůli bývalému vrahovi, který ji má chránit. Jako bojovnice za práva žen se už dávno rozhodla, že se nikdy nevdá, ale čím víc McAlistaira poznává, tím víc se její přesvědčení otřásá v základech. I v tomto románu Alissy Johnson najdeme dobrodružství, pravý britský humor a jiskřivou konverzaci. Znovu se také setkáme s oblíbenými postavami starých známých: s intrikáři panem Fletcherem a paní Summersovou, se Sophií a vévodou z Rockeforte či s Melanií a Whitem, kteří už své štěstí v předchozích dvou dílech našli. Čeká šťastný konec i na Evii a McAlistaira? 



Kristen McKanagh - Sněhulčiny Vánoce

Kniha by měla vyjít: 12.11.2020

Letošní svátky budou šťastné a zamilované. Tlapku na to! 

Sněhulka, příhodně pojmenovaná hebká kulička kočičích chlupů, tráví svoje úplně první Vánoce v pohodlí penzionu, který patří slečně Tilly. S provozem jí pilně pomáhá Emily, jejímž snem je otevřít si vlastní pekárnu. Emily Sněhulku zbožňuje, ale z nového návštěvníka, Tillyina synovce Lukase, už tak nadšená není. Což je divné, protože Sněhulce její neomylný zvířecí instinkt napovídá, že Lukas a Emily by rozhodně měli být kamarádi! Musí ty tvrdohlavé lidské bytosti přimět, aby se na sebe podívali moudrýma očima a srdcem jednoho věrného, milujícího kotěte… 



Sarah Flint - Rozbité panenky

Kniha by měla vyjít: 16.11.2020

Dítě leží opuštěné mezi odpadky. Jeho maličký obličej bílý jako alabastr, tělo ztuhlé jako miniaturní panenka. 
Mladá prostitutka leží zbitá, její tělo jako figurína na zmrzlém betonu, všude kolem krev. Její život vyprchává. 
Jak se detektiv Charlie Staffordová a její šéf Hunter snaží identifikovat oběť násilníka, jejich vyšetřování je přivádí do drogových doupat v Lambethu plných poškozených lidí, jejich životy poznamenané tragédiemi a násilím jsou většinou nenapravitelně zlomené. 
Jak další životy visí na vlásku, musí Charlie posílit postavení slabých, aby mohli vystoupit proti těm, kteří se jim snaží ublížit. 
Ale může být rozbitá panenka někdy opravdu uzdravena, nebo budou rány minulosti utvářet události budoucnosti? 




Jo Nesbø  - Království

Kniha by měla vyjít: 16.11.2020

Dva bratři. Jedno království. Nespočet tajemství. Do zapadlé vsi v norských horách se z ciziny vrací zdejší rodák Carl Opgard a přiváží s sebou návrh na výstavbu luxusního wellness hotelu. Jeho bratr Roy se těší, že v malém hospodářství, kde oba vyrůstali, bude konečně živěji. Jenže Carl s sebou přináší také velké problémy a jako vždy spoléhá na to, že starší sourozenec je za něj vyřeší. Udělá však Roy to, co po něm bratr žádá, zvlášť když se začíná ukazovat, co všechno mu Carl zatajil? 




Colleen Hooverová - Nelituju ničeho

Kniha by měla vyjít: 20.11.2020

Od bestsellerové autorky knih Bez naděje a Námi to končí Morgan si nepřeje nic jiného, než aby její šestnáctiletá dcera Clara neopakovala tytéž chyby, kterých se v mládí dopustila ona sama. Vdávala se příliš mladá a otěhotněla velmi brzy. Své sny musela odložit na neurčito a pro Claru si přeje úplně jiný život. Jenže Clara má svou vlastní hlavu a její vztah s mámou je přinejmenším komplikovaný. Rodinné neshody usměrňuje Chris – manžel, otec a hlava rodiny. Jenže pak dojde za pohnutých okolností k tragické nehodě a životy všech zúčastněných se změní k nepoznání… Zatímco se obě ženy vyrovnávají s následky, Morgan nachází oporu v tom poslední člověku, který by ji kdy napadl, a Clara se sblíží s mladíkem, kterého má zakázáno vídat. Každým dnem navíc vychází na povrch další a další rodinná tajemství a hrozí, že vztah Morgan a Clary už se nikdy nespraví… 



C. L. Skelton - Sága rodu Hardacrů

Kniha by měla vyjít: 25.11.2020

Sága rodu Hardacrů je rozmáchlým příběhem popisujícím cestu jejich rodiny z chudoby až na samý vrchol. Dramatický generační román sleduje osudy jejích členů od viktoriánských dob až do 50. let 20. století. Zatímco v okolním světě probíhaly důležité historické události, Hardacrové se od skromných počátků vypracovali až k obrovskému bohatství. Tři děti zakladatele rodu a jejich potomci poznají lásku, nenávist, vášeň i neštěstí, jejich životy ovlivní neobyčejné události búrské války, první světové války, pádu burzy na Wall Street, Hitlerova Německa, druhé světové války i bombardování Londýna. Sága rodu Hardacrů je poutavé vyprávění o tužbách, osudu a rodinných vazbách, u nějž budete s nedočkavostí obracet další stránky. 



Fiona Valpy - Kam včely chodí spát

Kniha by měla vyjít: 25.11.2020

Bylo horké léto, slunce zlatilo listy stromů, vzduch voněl květinami a chvěl se bzučením včel. Stejné léto jako tenkrát… jenom mezitím uplynulo skoro osmdesát let! Bylo stejné léto jako tenkrát, ale jedna žena, Eliane, ví, že bude její poslední. A na to své nejkrásnější léto už jenom vzpomíná. Druhá, Abi, doufá, že se pro ni toto léto, strávené na venkovském zámku v divukrásné jižní Francii, stane novým začátkem. Bylo léto jako tenkrát a osudy obou žen se prolnuly… 

12 komentářů:

  1. Doufám že do knihkupectví se podíváme už brzy, také se na některé tituly těším

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bojím se, že hned tak to nebude, že nám bude muset stačit internet - což je podle moji zkušenosti tak měsíc čekání... I já bych byla ráda za otevření knihkupectví.
      Děkuji za návštěvu, hezkou neděli. :)

      Vymazat
  2. Zajímavý výběr, určitě bych si vybrala. Otázkou je, kdy budou opět otevřena knihkupectví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by mě taky zajímalo, Alenko. Můžu vám říct, že nemám dobré zkušenosti s objednáním knih v první vlně pandemie. Ale jelikož to trvalo dlouho, dnes jsem objednala knihy na Vánoce s dostatečným předstihem. Doufám, že nebudu čekat měsíc jako na jaře. 😁

      Vymazat
  3. V týdnu jsem zjistila, že u nás vychází kniha Davida Sucheta - Za objektivem: Můj život. Už jsem si napsala Ježíškovi :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to nevím. Ale díky tobě už ano. Já dneska chtěla napsat o titul Hercule Poirot: První a poslední případ, ale nejspíš si musím nechat zajít chuť. :)

      Vymazat
  4. Pěkná nabídka knih, akorát že jich mám pár ještě nepřečtených- z římských případů kriminálních. Knihy se dají objednat na internetu i u knihkupců, kteří mají své stránky, rádi je pošlou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes jsem posílala objednávku pod stromeček, tak jsem zvědavá, kdy dorazí.
      Růženko, dekuji za návštěvu a přeji vám hezký večer. :)

      Vymazat
  5. to vypadá na zajímavou nabídku! na Vánoce by se mi asi líbily Snehulciny Vanoce, vypada to jako takova prijemna odreagovka

    Melissa Hartford | lifestyle & fashion blogger
    Instagram

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já patřím mezi milovnice pejsků, ale knížka Sněhulčiny Vánoce by mohla být opravdu milá oddechovka. :)

      Vymazat
  6. R. Brynzu mám ráda a severské detektivky také. Čtu ale i romány, povídky. Díky za tvá doporučení knih, určitě se po některých v knihovně podívám, tedy až nám je zase otevřou. Hezké dny ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bryndza je skvělý. Kate Marshallové jsem nakonec neodolala - Kanibal z Nine Elms na mě čeká v balíku, který snad brzy dorazí. ☺
      Není zač, děkuji za návštěvu. Hezké podzimní dny i vám. ☺

      Vymazat

Brzy na knižních pultech

Máme tady květen a spolu s ním tipy na čtení. Pojďme se podívat, co vychází. Začnu českou současnou literaturou - Svátek hada . Thriller Všu...