pondělí 19. října 2020

Rachael Anderson - Snoubenec mé sestry

Prudence Giffordová odjakživa věděla, že je domluvený sňatek její starší sestry Sophie se synem souseda, lordem Knavem. Ale jako budoucí spisovatelka romantických příběhů vždycky tvrdila, že by se lidé měli brát pouze z velké lásky. Proto se snaží, aby se mladí lidé do sebe zamilovali. To však netuší, že přitom může pocítit k lordu Knaveovi něžné city ona sama…



Dnes pro vás mám recenzi na román Snoubenec mé sestry - první ze série Nejcennější dar. 


Možná si ještě z mého původního blogu budete pamatovat recenze na sérii Tanglewood, kterou se autorka u nás představila. Nyní je tu série nová - a spolu s ní první kniha Snoubenec mé sestry
Byla jsem velmi zvědavá, s čím autorka přijde tentokrát. Výsledek je opět milé, romantické - ne moc přehnaně - čtení, psané lehce a vtipně. 
Hlavní hrdinkou knihy je Prudence. Její starší sestra Sophie se má brzy provdat za mladého, bohatého muže. Avšak jednoho dne, během procházky se svým pejskem, se Prudence potkává se snoubencem své sestry a propadne jeho kouzlu. Mladá dívka je zamilovaná víc a víc. Má však svou sestru moc ráda, že by jí ukradla ženicha - to nepřichází v úvahu. 
Myslím, že si čtenář hlavní hrdinku oblíbí - Prudence není hloupá a naivní. Touží se stát spisovatelkou, ničeho se nebojí a dokáže se o sebe postarat. Její nejlepší kamarádkou je Abby - ta v knize moc prostoru nedostala, ale autorka na konci prozrazuje, že Abby bude jednou z hlavních hrdinek dalších knih. 
Lord Knave je chytrý mladý muž. Nemyslí jen na sebe, ale také na ostatní. Zkrátka opravdový gentleman.
Dámy, pokud si chcete na pár hodin odpočinout a ocitnout se v jiné době, přečtěte si knihu Snoubenec mé sestry. Pobavíte se a užijete si milý příběh. Já už se těším na pokračování. Knihu Snoubenec mé sestry hodnotím plným počtem hvězdiček a vřele doporučuji. 

10 komentářů:

  1. Píšeš první ze série, tak to není nic pro mě. Jak bych se jednou začetla, byla bych chycená :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. První ze tří. :-) Z toho druhý, Nevěsta jeho bratra, je už vydaný. Myslím, že třetí měl být ještě letos, ale nejspíš kvůli situace kolem pandenie, bude prý až příští rok.

      Vymazat
  2. Vypadá to na velice zajímavé čtení. 👍😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to takové milé, odpočinkové a připomíná to Jane Austenovou. ☺

      Vymazat
  3. No jo, člověk míní, osud mění :).

    OdpovědětVymazat
  4. líbí se mi ten styl psaní, asi zkusím zařadit do svého autumn bookwishlistu! :)

    Melissa Hartford | lifestyle & beauty UK blogger

    OdpovědětVymazat
  5. Koukala jsem na knihu na databázi knih a momentálně mě neláká :-) musím mít na takový žánr náladu a chuť :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, mám to stejně. Je to pro mě odpočinková četba po všech detektivkách a thrillerech. :)

      Vymazat

Joanna Quinnová - Velrybí divadlo

Cristabel zvedne klacík. Dobře jí padne do ruky. Spolu s ostatními obyvateli domu je na zahradě a čeká na otce, který se má vrátit i s její ...