úterý 1. září 2020

Brzy na knižních pultech

První podzimní várka nového čtení je tady! Pojďme se společně podívat, co vychází v září.



Jako první je tady historický román Maják na útesech. Od autorky jste možná četli také její romány Hortenziová zahrada a Hluboká modř moře. Dále rovněž historický román Vinařství 1: V bouřlivých časech - jak už název napovídá, je to první kniha v sérii Vinařství. Pokud namísto romantiky, dáváte raději přednost něčemu napínavějšímu, pak je tady mistr thrillerů Harlan Coben. Moc se těším na jeho novinkuu Chlapec z lesů.
Následuje rovněž thriller Dokonalá zrada
U thrillerů ještě zůstanu - možná vás zaujme Pokoj pro hosty
Thriller Pravda a lži. Od autorky jste možná četli knihu Němý svědek.
Dále opět thriller Paranoia
Společenský román Zůstat s Lucy
Společenský román Porodní bábou navždy - třetí díl série Hope River. Přiznám se, mám doma oba předchozí díly... a ještě jsem je nečetla. Ostuda! To je tak, když někdo nestíhá. 
A nakonec již čtvrté vydání společenského románu Dům ozvěn



Marie Lamballe - Maják na útesech

Kniha by měla vyjít: 2.9.2020

Susanne žije s novým přítelem spokojený studentský život v Paříži, připravuje se na závěrečné zkoušky, ale vše se náhle změní. Po autonehodě dočasně ztratí paměť, octne se na neznámém místě, neví, kdo je a kam patří. V této situaci najde v kapse svého kabátu pozvání do Bretaně, adresované Anne-Marie LeBarsové. Susanne v domnění, že je Anne-Marie, odjíždí do Bretaně do malebného místa nad strmými útesy, kde stojí pouze několik rybářských domků a maják. V domě strážce majáku Susanne poznává milou a srdečnou starou paní, která je přesvědčená, že se konečně setkává se svou vnučkou Anne-Marie. Obě ženy si padnou do oka a brzy si Susanne oblíbí celá osada. Dívka se také začíná sbližovat s Alanem, který po tragické ztrátě preferuje samotu, ale její nově nalezené štěstí začínají ohrožovat vzpomínky na minulý život, které se Susanne postupně vracejí…


Marie Lacrosse - Vinařství 1: V bouřlivých časech

Kniha by měla vyjít: 2.9.2020

Alsasko roku 1870
Sirotek Irena přichází jako služka do panského domu bohatého obchodníka s vínem Wilhelma Gerbana. Jeho syn Franz věří na ideály Francouzské revoluce, pro něž otec nemá pochopení. Když se Irena setká s Franzem, vzplanou k sobě vášnivou láskou. Ale vztahu nestojí v cestě jen společenské rozdíly a rodinné intriky. Nad Evropou se také stahují temná mračna: vypukne hrozná válka. Oba mladí lidé bojují o své štěstí proti všem překážkám. Dokud je nezasáhne nemilosrdný osud… První díl ságy o rodině obchodníka s vínem. 

Harlan Coben - Chlapec z lesů

Kniha by měla vyjít: 2.9.2020

Wilde je pro všechny záhadou. Před třiceti lety ho jako malého kluka našli v lesích, kde přežíval úplně sám a nevzpomínal si na nic ze své minulosti. Policie se snažila vypátrat jeho rodinu, ale nepodařilo se jí najít žádné příbuzné, a tak byl umístěn do pěstounské rodiny. Navíc Wilde dodnes netuší, odkud pochází, a jako dospělý žije dobrovolně v mobilním domě v lesích za městem. Když zmizí náctiletá Naomi, slavná právnička Hester Crimsteinová požádá Wilda, se kterým ji pojí dávná tragická událost, aby jí pomohl dívku najít. Krátce nato se ztratí Naomin spolužák a případ, který zpočátku vypadal jen jako útěk problémové a šikanované studentky, nabývá mnohem větších rozměrů. Chlapec je totiž synem slavného televizního producenta a blízkého přítele kontroverzního kandidáta na prezidenta. Kolem obou zmizení se vynořují nové a nové záhady a Wilde jim musí přijít na kloub, aby měl šanci pohřešované zachránit. Jenže při pátrání se vyjevují některá tajemství i z jeho vlastní minulosti… Chlapec z lesů je dalším z napínavých, překvapivých a skvěle propracovaných thrillerů mistra tohoto žánru a autora bestsellerů Harlana Cobena. 

Lauren North - Dokonalá zrada

Kniha by měla vyjít: 3.9.2020 

Tess se po náhlé smrti manžela utápí ve smutku. Jediné, co jí zbylo, je její syn Jamie. Když jí na dveře zaklepe Shelley, smuteční poradkyně, všechno se změní. Shelley je krásná, nezávislá, a zatímco Tess nedokáže čelit okolnímu světu, přebírá nad vším kontrolu. Pak se kolem Tess začnou dít podivné věci a na povrch vyvstává stále více otázek ohledně smrti jejího muže. Tess začne Shelley podezřívat, že má postranní úmysly. Ví, že musí udělat maximum, aby Jamieho ochránila – ale může vůbec někomu věřit?

Dreda Say Mitchell - Pokoj pro hosty

Kniha by měla vyjít: 4.9.2020

Doma je tam, kde máš noční můry. Lisa, problémová mladá žena s pohnutou minulostí, nemůže uvěřit svému štěstí, když objeví k pronájmu krásný velký pokoj v obrovském domě, který vlastní milý a přátelský pár. Všechno se zdá být v pohodě, dokud ve svém pokoji nenajde sebevražedný vzkaz. Když ale oba vlastníci trvají na tom, že pokoj nikdo před ní pronajatý neměl, Lisa začíná mít pochybnosti. Má potřebu odhalit tajemství o muži, který v pokoji žil před ní, ale když se začne dít jedna podivná událost za druhou, cítí se ohrožena. Někdo nestojí o to, aby Lisa zjistila pravdu. Lisu začnou čtyři stěny domu a jejich tajemství skličovat a čím dál víc se propadá do pekelné zrcadlové síně, kde si není jistá, co je a co není skutečné… Tenhle pokoj si už jednu oběť vzal. Má v plánu si vzít další?

Caroline Mitchellová - Pravda a lži

Kniha by měla vyjít: 7.9.2020

Poznejte Amy Winterovou: detektiv inspektorku a dceru sériové vražedkyně. Detektiv inspektorka Amy Winterová doufá, že půjde ve šlépějích svého otce – vysoce uznávaného policejního důstojníka. Když jí ale přijde dopis z vězeňské cely od Lillian Grimesové – jedné poloviny notoricky známého páru sériových vrahů – dozvídá se něco, co obrátí její život vzhůru nohama. Lillian, jež je zodpovědná za desítky vražd, které se udály před desítkami let, je učiněný ďábel. Psychopatická vražedkyně. A Amyina biologická matka. Teď je konečně ochotná prozradit místa, kam ukryla tři ze svých obětí – ovšem jen pod podmínkou, že Amy přistoupí na její hru. Zatímco její kolegové horečně pátrají po dívce, která zmizela ze zápraží domu své matky, Amy musí čelit vlastní temné minulosti. Straší ji mlhavé vzpomínky na sestru, která se obětovala, aby ji zachránila. Amy svádí závod s časem, aby našla chybějící těla. Co když ale Grimesová za mřížemi tahá za nitky víc, než si Amy myslí? A dokáže porazit své démony a zabránit další vraždě?  

Lisa Jackson - Paranoia

Kniha by měla vyjít: 10.9.2020

V městečku Edgewater žije spousta lidí, kteří věří, že Rachel Gastonová před dvaceti lety nespravedlivě vyvázla z obvinění z vraždy. 
Rachel zase pořád netuší, jak je možné, že se nesmyslná pubertální hra zvrhla ve hru se smrtí. Neví, kdo jí vyměnil airsoftovou pistoli za skutečnou zbraň. Vybavuje se jí jen vzpomínka na nevlastního bratra Lukea, kterému se na hrudi zvětšuje krvavá skvrna... 
A pak dávná noční můra vyvstane znovu v plné síle. Na povrch se začnou vynořovat možné spojitosti mezi novou sérií vražd a Lukeovou smrtí. Podléhá Rachel své bujné fantazii, když doma cítí neznámou pánskou vůni a má pocit, že ji někdo sleduje? Anebo má opravdu ke strachu opodstatněný důvod a pravda je ještě děsivější než její nejtemnější obavy? 


T. Greenwoodová - Zůstat s Lucy

Kniha by měla vyjít: 11.9.2020

Píše se rok 1969 a Ginny Richardsonová je úplně na dně. Její právě narozená dcera má Downův syndrom a manžel Ab se pod tlakem rodiny rozhodl, že malá Lucy musí být okamžitě umístěna ve speciálním zařízení Willowridge. Je přesvědčen, že se tam o ni postarají nejlépe. Celá rodina předstírá, že malá Lucy zemřela. Uplynou dva roky a Ginnina nejlepší kamarádka Marsha narazí v novinách na článek, který popisuje podivné metody, které se v zařízení Willowridge praktikují. Ginna je pevně rozhodnuta, že Lucy musí odtamtud okamžitě pryč. V tu chvíli se dávají do pohybu události, které již nelze zastavit. Nastává boj nejen za navrácení dcerky k rodině, ale i proti celému systému. 

 Patricia Harmanová - Porodní bábou navždy

Kniha by měla vyjít: 25.9.2020

Volné pokračování úspěšné série sleduje osudy porodní báby Patience Hesterové, která spolu se svou rodinou a přáteli čelí těžkostem během druhé světové války. Ještě ani nepominul dopad velké hospodářské krize a nový problém je na obzoru. Evropa je ve válce a je jen otázkou času, než se do konfliktu vloží i Spojené státy. Zatímco někteří se směle vrhají do boje, Daniel Hester mezi ně nepatří. Manžel Patience je sice vlastenec, ale během první světové války viděl příliš mnoho krveprolití a přísahal, že už nikdy nepozvedne zbraň. Svým postojem uvrhne sebe i svou rodinu v nemilost. Patience musí podporovat svou rodinu a více než kdy jindy musí v této bouřlivé době udržovat svoji praxi, spoléhat se na štědré přátele a odvážné sousedy, ale také na svou vlastní nezkrotnou sílu. 

Barbara Erskinová - Dům ozvěn

Kniha by měla vyjít: 30.9.2020

Veliký starodávný dům na anglickém venkově získala Joss Grantová dědictvím po matce, kterou nikdy nepoznala. Když se s manželem a malým synkem do bývalého rodinného sídla přistěhují, začnou se dít záhadné věci. Vylekaná Joss postupně odhaluje dávná tajemství historie rodu, na němž ulpělo prokletí, a snaží se ochránit všechny své blízké. Reálný svět, zalidněný sympatickými postavami, je v příběhu konfrontován s temnou středověkou minulostí. 

8 komentářů:

  1. Jedna kniha vedle druhé se mi líbí, tedy tvoje upoutávky na ně. Ale kupovat je nebudu. Nebylo by kde je dát. Ale až budou v knihovně, ráda si je přečtu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě těší. :) S tím místem mám taky problém, ale knihám neumím odolat.
      Děkuji za návštěvu a komentář. :)

      Vymazat
  2. Chlapec z lesa a Paranoia vypadají velice zajímavě. S tou Paranoiou jsem si vzpomněla, jak jsem kdysi, ve starém bytě, cítila v koupelně pánskou vůni, ačkoliv jsme tam žádnou takovou neměli, koupelna byla vymalovaná a stoupačkami také nic nešlo, protože pod námi nikdo nebydlel. Zvláštní věc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chlapec z lesa v mé knihovně určitě chybět nebude. Taky jsem měla jednu dobu pořád pocit, že v noci slyším hlasy. A když se to opakovalo, zjistila jsem, že je to televize, kterou babička má moc nahlas.

      Vymazat
  3. Chlapec z lesů mě zaujal! A těším se na ten nový román od Lisy Jackson, její detektivky miluju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že Chlapec z lesů bude nejočekávanější knihou letošního podzimu. Mám od Cobena doma deset knih a je to jeden z nejlepších autorů, jaké jsem kdy četla.
      Lisa Jackson mě taky zazjala, ale ještě jsem od ní nic nečetla. Doporučila bys mi nějakou knihu? :)

      Vymazat
  4. Ahoj, hodně se mi líbila Vyvolená k smrti, nebo krimi Novicka. Knihy od Lisy Jackson jsou skvělé, mě osobně se čtou moc dobře, má působivý styl vyprávění, a zajímavé krimi zápletky :) Nikdy se mi nepodařilo zjistit vraha, na konci jsem byla vždycky příjemně překvapená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc děkuji - určitě se podívám. Hezkou neděli :)

      Vymazat

Joanna Quinnová - Velrybí divadlo

Cristabel zvedne klacík. Dobře jí padne do ruky. Spolu s ostatními obyvateli domu je na zahradě a čeká na otce, který se má vrátit i s její ...