úterý 4. srpna 2020

Brzy na knižních pultech

Máme tady srpen a i tentokrát vychází spousta knih. 



Jako první je tady thriller Pro vyšší dobro.
Dále detektivka Stará tajemství - již třetí v sérii Inspektorka Lottie Parkerová, nebo historický román Venkovské sídlo 3: Časy se mění - závěrečný díl série Venkovské sídlo
Společenský román Počkej na mě v Paříži.
Následují opět společenské romány, a to Návrat na ostrov kamélií - třetí díl série Bretaňská sága, dále pak Splnit si své sny
Detektivka  Drak spí a společenský román Čekání na kocoura
Romantika Svatební plán, thriller Kate musí zemřít od autora (nebo autorky) jste mohli číst také knihu Když Anna zmizela, dále detektivka 3x Hercule Poirot 6.  
Biografický román Vězňova žena
Thriller Dokonalá oběť
Dále již čtvrté vydání detektivky Plavý kůň
A nakonec thriller Imaginární přítel a historický román Cedrový dům - třetí kniha v sérii Viktoria



Tim Ayliffe - Pro vyšší dobro 

Kniha již vyšla    

Nikdo není nebezpečnější než člověk, který nemá co ztratit… Zkušený válečný zpravodaj John Bailey se po návratu z Blízkého východu, kde strávil deset měsíců v zajetí, osaměle propíjí životem. Zlomený muž by potřeboval nový začátek v osobním životě a konečně také nějaký velký příběh pro noviny. Ten by málokdo hledal ve vraždě mladé prostitutky ve vykřičené čtvrti Sydney - takové zprávy se objevují v bulváru každý den. Jenomže na téhle vraždě něco hrozně nesedí a Baileyho šéfredaktor to moc dobře tuší. Vyšle tedy Baileyho sledovat neviditelné nitky, které od mladé ženy vedou k poradci ministra obrany, po němž jako by se najednou slehla zem. Bailey má sice buldočí výdrž, novinářský instinkt, neuvěřitelný talent vytáčet lidi do běla a příšernou žízeň, jenomže v partii o vyšší dobro a státní zájmy jsou pěšáci z první linie vždy nahraditelní… 



Patricia Gibneyová - Stará tajemství 

Kniha již vyšla

Inspektorka Lottie Parkerová ve třetí knize z celosvětově velmi úspěšné detektivní série řeší další temný případ: Když policie najde starší ženu, zavražděnou v domě své dcery, vyšetřování připadne inspektorce a jejímu parťákovi detektivu Boydovi. Jakmile zjistí, že dcera oběti se pohřešuje, začnou se obávat o bezpečí celé rodiny. Pak kdosi zapálí nedaleký dům. Počet obětí roste a Lottie a její tým začínají rozplétat pavučinu tajností a lží. Vraždy podle všeho vedou daleko do minulosti, k události, kterou vyšetřoval Lottiin otec, než spáchal sebevraždu. Lottie stále neví, jak to tehdy s jejím otcem skutečně bylo, zdá se však, že by jí stávající případ mohl poskytnout nějaké vysvětlení. Jenže kolik toho vlastně chce vědět? A kam až je ochotná se kvůli nalezení pravdy vydat?



Anne Jacobsová - Venkovské sídlo 3: Časy se mění 

Kniha již vyšla

Zdá se, že na venkovském sídle nastávají klidné časy. Franziska našla starý domov a ve Waltrovi svou velkou lásku. Vnučka Jenny udělá všechno, aby si na rodinné usedlosti vybudovala svou budoucnost, a je šťastná s Ullim, jemuž se slibně rozbíhá podnikání v půjčovně lodí. Všechno ale není tak růžové, jak na první pohled vypadá: nově otevřená restaurace neprosperuje a při stavebních pracích ve sklepě dojde k nálezu, který oživí dávno zapomenutou historii. Franziska se obává, že by mohl souviset s její zesnulou sestrou a klade si otázku: Vymaním se někdy ze zajetí minulosti? 



Kristin Harmel - Počkej na mě v Paříži 

Kniha by měla vyjít: 6.8.2020 

Jaké tajemství ukrývá dům na Rue Amélie? 

Když se Američanka Ruby v roce 1939 přestěhovala za manželem do Francie, netušila, že nastanou těžké časy a ta skutečná láska na ni v Paříži teprve čeká. Po smrti jejího muže se u dveří nečekaně objeví sestřelený britský pilot Thomas, který nemá šanci přežít bez cizí pomoci. Ve stejném domě bydlí také židovská rodina Dacherových, jejíž dcera Charlotte je pro Ruby jedinou spřízněnou duší. Zatímco Dacherovým hrozí koncentrační tábor, Ruby odmítá nečinně přihlížet zoufalé situaci a doufá, že jednou bude žít podle svých představ. Thomas touží po návratu do spojenecké armády, aby mohl bojovat za mír, a Ruby sní o tom, že jednou zase uvidí kvést vlčí máky v rodné Kalifornii. Nejdříve ale musí skončit druhá světová válka. 



Tabea Bachová - Návrat na ostrov kamélií 

Kniha by měla vyjít: 7.8.2020 

Sylvie a Maël čekají narození vytouženého dítěte. Maëla však náhle dostihne rodinná minulost. Jeho matka, s níž už téměř třicet let neudržuje kontakt, těžce onemocněla. Přestože Sylvie nemá dobrý pocit, Maël odcestuje. O něco později začne nad bretonským pobřežím zuřit ničivá bouře se záplavami. Ostrov kamélií zažije téměř přírodní katastrofu a Sylvie utrpí nebezpečnou nehodu… Nádherný příběh o lásce, rodině a smíření s vlastní minulostí. 



Hendrik Winter - Splnit si své sny

Kniha by měla vyjít: 7.8.2020 

Adama nikdy nenapadlo, že by se mohl zamilovat do jedné z pacientek, které denně vozí na chemoterapii a zpět. Jednoho dne k němu ale do taxíku nastoupí Jessi - mladá, půvabná a smrtelně nemocná mladá žena. Zamiluje se do ní na první pohled. Když se dozví, že Jessi zbývá pouhých pár týdnů života, zmobilizuje všechny své síly, aby jí ten čas co nejvíc zpříjemnil. Jeho největším přáním je splnit Jessi její velký sen. Zároveň si ale uvědomí, že ani on by neměl svůj sen oddalovat na "až někdy". 



Michaela Klevisová - Drak spí 

Kniha by měla vyjít: 13.8.2020 

Některá tajemství je lepší zapomenout

Dvojnásobná držitelka Ceny Jiřího Marka za nejlepší detektivní knihu vrací na scénu postavu kriminalisty Josefa Bergmana. Michaela Klevisová čtenáře v sedmém románu s oblíbeným hrdinou zavede do jižních Čech na místa, která jsou jen zdánlivě poklidná. Pod povrchem totiž číhá nebezpečí, které není radno probouzet… V zapadlé jihočeské vesničce se před čtrnácti lety odehrálo něco, o čem Eliščina matka už nikdy nechtěla mluvit. Dospělá Eliška se teď vrací, aby dávné události pochopila. Po jejím příjezdu však zmizí mladá žena a další je zavražděna. Spojitost zločinu se starým nevyřešeným případem nakonec přivede na scénu Josefa Bergmana. Pražský kriminalista během pátrání po vrahovi zjišťuje, že místní před ním tají temnou minulost i vlastní skříně plné kostlivců. 



Michaela Klevisová - Čekání na kocoura 

Kniha by měla vyjít: 13.8.2020 

Povídky o kočkách a jejich lidech! 

Povídky o kočkách a jejich lidech Alice složitě hledá cestu k dospívající dceři, Delfína už nechce být dál single, Théo těžce nese stěhování z venkova do města, malý David se musí smířit s rozvodem rodičů... Jedno mají všichni hrdinové společné: lásku ke kočkám. Čtrnáct křehkých příběhů o vztazích lidí, kterým autorka přezdívá "kočkaři", vám vykouzlí úsměv na rtech a zároveň vás i dojme. 



Sophia Farago - Svatební plán

Kniha by měla vyjít: 14.8.2020 

Anglie roku 1811 
Frederica, nejstarší dcera zemřelého vikomta z Panswicku, sní o báječné sezoně v Londýně. Jenže její otec zanechal rodině hromadu dluhů a tak, se její matka ve snaze zachránit alespoň rodinnou usedlost, rozhodne vsadit všechno na jedinou kartu. Místo Frederiky má být v Londýně uvedena do společnosti její krásná sestra Penelope a Frederica ji má jen doprovázet coby gardedáma. 
První pokusy navázat kontakty s vybranou společností ztroskotají. Podaří se Frederice splnit její poslání najít pro svou sestru bohatého ženicha a zachránit tak rodinu i Lancroft Abbey? 



Alex Lake - Kate musí zemřít

Kniha by měla vyjít: 14.8.2020 

Kate se vrátí z dovolené a dozvídá se, že v jejím rodném městě řádí sériový vrah - a všechny jeho oběti vypadají jako ona. Nejspíš je to náhoda. Ale co když ne? Začíná být přesvědčená, že ji někdo pozoruje, nebo dokonce pronásleduje. Je snad na řadě? A mohl by být narušeným vrahem její mírumilovný bývalý přítel? Nebo je pravda mnohem děsivější?



Agatha Christie 3x Hercule Poirot 6 

Kniha by měla vyjít: 14.8.2020 

Trojice brilantních klenotů kriminální prózy ze pera Agathy Christie s Hercule Poitotem v hlavní roli sestává tentokrát z nejdiskutovanější detektivky všech dob a jejího kontroverzního pachatele (Vražda Rogera Ackroyda, 1926), z retrospektivního vyšetřování šestnáct let staré vraždy (Pět malých prasátek, 1943) a z případu zdánlivě přirozeného úmrtí, které Poirot odhalí jako rafinovaný - a později několikanásobný - zločin (Po pohřbu, 1953). 



Maggie Brookes - Vězňova žena 

Kniha by měla vyjít: 20.8.2020 

Izzy by si tolik přála vést poněkud zajímavější život, než jí nabízí středomoravská vesnice. A teď, za války, je to ještě mnohem horší. Samá dřina, žádná radost. Pak se ale najednou všechno změní: na jejich rodinný statek přijde vypomáhat skupina britských válečných zajatců. A jedním z nich je Bill. 
Po jejich setkání události naberou rychlý spád. Izzy a Bill se tajně vezmou a vydají se na útěk. Izzy je přestrojená za muže a působí tak věrohodně, že když je nakonec dopadnou nacisté, skončí spolu s Billem ve vojenském zajateckém táboře. 
Kdyby Němci přišli na to, že je Izzy žena, okamžitě ji zastřelí. Novomanželé se proto spojí s několika spoluvězni, a společně pak střeží Izzyino tajemství. Ne každý zajatec má ale dobré úmysly. A tak se Bill a Izzy každé ráno probouzejí s nejistotou, jestli se společně dočkají večera. Nebo konce války. Nebo šťastné budoucnosti. 



Emma Kavanagh - Dokonalá oběť 

Kniha by měla vyjít: 24.8.2020 

Vstupte do mysli vraha a už nikdy se nedostanete ven. V londýnském parku je nalezena mladá žena na pokraji smrti, těžce pobodaná a s proříznutým hrdlem. Pachatel zmizel jako přízrak a oběť u sebe nemá žádné doklady, nic, podle čeho by ji bylo možné identifikovat. Nepomůže ani vyhlášené celostátní pátrání. Jako by tu ženu nikdo neznal, jako by nikomu nechyběla. Když se konečně objeví první stopy, zjišťuje seržantka Alice Parrová, že je pachatel vždy o krok napřed. A že toho o ní ví víc, než ona o něm. Že proti ní nestojí obyčejný člověk, ale mistrný a velice nebezpečný manipulátor, který dokáže podle potřeby měnit identitu. A není jediný, kdo skrývá před světem svá tajemství… 



Agatha Christie - Plavý kůň 

Kniha by měla vyjít: 26.8.2020 

Detektivní příběh Agathy Christie z roku 1961 je jediný, v němž vystupuje paní Ariadne Oliverová bez svého přítele, slavného Hercula Poirota. Ona a její dva známí, spisovatel Mark Easterbrook a policejní inspektor Lejeune, spojí síly při řešení neobvyklého případu, v němž sehrají roli magie, bílí kohouti i skříňka plná blikajících žárovek. Na začátku je záhadná vražda kněze vracejícího se jednoho mlhavého večera od umírající ženy a ještě záhadnější seznam jmen nalezený v jeho botě. Chtěl pachatel získat právě tento kousek papíru? Co měli lidé na něm uvedení společného? A lze vraždit za pomocí čarodějnictví a okultních věd? Plavý kůň se dočkal několika televizních adaptací. Poslední z nich uvedla BBC v roce 2020 a objeví se rovněž na obrazovkách českých diváků.



Stephen Chbovsky - Imaginární přítel 

Kniha by měla vyjít: 28.8.2020 

Napínavý hororový příběh od autora bestselleru Ten, kdo stojí v koutě. Kate Reesovou život naučil, že násilníkovi, co přísahá, jak se polepší, není radno věřit. A tak sebere uprostřed noci svého sedmiletého syna Christophera a společně se vydávají hledat nový život. Cesta je zavede až do malého městečka Mill Grove v Pensylvánii, které je tak odlehlé a zapomenuté, že by je tam nikdy nikdo nehledal. Jenže když necháte jedno nebezpečí za zády, neznamená to, že další na vás už nečeká. A přitom se z počátku zdá, že konečně našli klidné místo k životu. Jenže pak Christopher zmizí. Šest dlouhých dní po něm není ani stopy. Dokud zničehonic nevyjde z lesa na kraji města. Není zraněný, je na něm ale něco divného. Nevrací se totiž sám. V hlavě slyší hlas, který mu napovídá, co má dělat. Hlas, který pro něj má jasný úkol. Christopher musí do Vánoc v lese postavit stromový domek. Pokud to nedokáže, stane se všem v Mill Grove včetně jeho milované maminky něco nepopsatelně strašného... 



Pauline Petersová - Cedrový dům 

Kniha by měla vyjít: 28.8.2020 

Londýn, 1908 Victoria je uprostřed svatebních příprav. Její snoubenec Jeremy však musí sňatek odložit a odjet do Indie, kde byl spáchán atentát na vicekrále. V Londýně se mezitím dějí zvláštní věci. U zavražděného indického námořníka je nalezen medailonek s podobiznou Victoriina zesnulého otce. Když se Jeremy začne pohřešovat, cestuje Victoria se svým komorníkem Hopkinsem do Indie. Někdo je ale pozoruje - a po Jeremym není ani stopy… Třetí díl strhující ságy na historickém pozadí pozdně viktoriánského Londýna a koloniální Indie s nádherným milostným příběhem navazuje na předchozí díly Rubínový pokoj a Tajemství růžového pokoje.

2 komentáře:

  1. Zaujalo mne to Venkovské sídlo a Čekání na kocoura, kočičky mám moc ráda. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Od autorky Venkovského sídla, jsem četla Hlubokou modř moře. Knížku napsala pod pseudonymem Marie Lamballe. Recenzi jsem zachovala ze svého původního blogu, a doufám, že ji co nejdříve zveřejním tady.
    Děkuji za návštěvu a komentář. :)

    OdpovědětVymazat

Joanna Quinnová - Velrybí divadlo

Cristabel zvedne klacík. Dobře jí padne do ruky. Spolu s ostatními obyvateli domu je na zahradě a čeká na otce, který se má vrátit i s její ...