čtvrtek 24. října 2024

Kerry Lonsdaleová - Poslední lži

MYSLELA SI, 
ŽE PŘED SVOU MINULOSTÍ UTÍKÁ.
PŘITOM JÍ VBĚHLA PŘÍMO DO NÁRUČÍ.


"Lonsdaleová celou dobu udržuje skvěle napětí.
Fanoušci psychologických thrillerů
si přijdou na své."
Publishers Weeky


"Vynikající thriller s mnoha momenty na hraně."
Mystrery & Suspense Magazine 



Je opravdu všechno
tak skvělé, jak to vypadá?


Život Jenny Masonové se zdá být perfektní: je úspěšnou animátorkou, bydlí v domku u pláže a má milovaného syna Joshe, který po ní zdědil umělecké nadání. Její okolí však nemá ani potuchy o tom, co celou dobu skrývá. Bývala Lily Carsonovou, mladistvou matkou utíkající před tajemstvím, které se nesmí nikdy nikdo dozvědět.

Po letech nekonečného stěhování Jenna přistoupí na Joshovo přání usadit se. Její syn touží po kamarádech, stabilitě, ale hlavně se chce cítit normální. Jenna se proto přiměje uvěřit, že už jim nehrozí nebezpečí. Situace se však záhy změní. Ambiciózní reportér zjistí, kdo Jenna doopravdy je a přivede jí k prahu odcizeného otce. Ten hrozí odhalit síť lží, kterou kolem sebe pečlivě spřádala celý život, a Jenně tak nezbývá jiná možnost než se dát znovu na útěk.

Ale v okamžiku, kdy už má nakročeno se opět všeho vzdát, Josh zmizí. To ji donutí, vyhledat člověka, o kterém si nemyslela, že ho ještě někdy uvidí: Joshova otce.


Dnes pro vás mám recenzi na román Poslední lži



Pokračování trilogie o rodině Carsonových je opět strhující. Doporučila bych však přečíst si i první díl, neboť Poslední lži na Poslední slova navazují, přesněji mu předcházejí.
Tentokrát se podrobněji podíváme na život nejmladší dcery Carsonových, Lily. Z minulé knihy víme, že Lily utekla z domova, když zjistila, že je těhotná. Nikomu neřekla, že otcem dítěte je její milovaný Taylor. Ani jemu. Nyní žije Lily jako Jenna Marsonová v době poblíž pláže. Je úspěšnou autorkou knih, je šťastná se svým přítelem Kavanem a Joshovi je třináct let. Zdá se, že po mnoha stěhováních, kdy byla nucena utíkat před něčím, co kdysi udělala, se se svým synem konečně usadila. Minulost ji však znovu dohnala. 
Jistý reportér odhalí Jennino pravé jméno i to, odkud pochází. Narazí na tajemství, které tak pečlivě skrývala a chce o tom napsat článek do novin. Avšak to Jenna nehodlá dopustit. Když se objeví její otec a vydírá ji, Jenna se rozhodne s Joshem zase utéct. Aby toho nebylo málo, Jennu někdo sleduje a za dveřmi jí nechává divné věci. Josh se stěhovat nechce – netuší, jaké nebezpeční hrozí, když zůstanou a Jenna, která se pořád zdráhá říct pravdu, jej nedokáže přesvědčit. Nakonec se jí to téměř podaří. Ale protože v životě není všechno tak, jak bychom si přáli, stane se něco, s čím nepočítala a potom Josh zmizí.
Teď už autorka udrží čtenáře v napětí až do konce. Jenna, vyděšená strachy, pátrá za pomocí Kavana a kamarádky Keely po Joshovi, a přitom se ocitá v nebezpečí i ona. Díky jejím vzpomínkám na dětství a mládí se dozvíme, jak to opravdu bylo. Joshovo vyprávění zase ukazuje jeho pohled na události. Na konci nás autorka vezme na začátek, který patřil Lyliyně sestře Olivii. Teď do sebe všechno zapadá. 
Jeden dílek skládačky však přece chybí – Lucas, třetí dítě manželů Carsonových. Autorka mu zatím moc prostoru nevěnovala, přesto je důležitým dílkem skládačky. Jeho příběh si snad brzy přečteme v knize Poslední tajemství. Určitě si ho nenechám ujít, protože jsem zvědavá, jak se celá trilogie uzavře.
Poslední lži jsou poutavým a napínavým thrillerem, který se nijak neliší od svého předchůdce. Připravte se tedy opět na pomalejší tempo, ale pokud to vydržíte, zjistíte, že bez něj byste nevěděli nic. Pusťte se do čtení, ale nejdřív si přečtete Poslední slova. Už teď se těším na závěr série. Do té doby čtyři hvězdičky Posledním lžím.



KERRY LONSDALEOVÁ je autorkou bestsellerů Wall Street Journal, Washington Post a Amazon Charts: Side Trip, Last Summer, Všechny vlny oceánu a série Všechno, co máme (Všechno, co máme, Všechno, co jsme opustili, Všechno, co dáme). Její díla byla přeložena do více než sedmadvaceti jazyků. S manželem a dvěma dětmi žije v severní Kalifornii.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Kerry Lonsdaleová - Poslední lži

MYSLELA SI,  ŽE PŘED SVOU MINULOSTÍ UTÍKÁ. PŘITOM JÍ VBĚHLA PŘÍMO DO NÁRUČÍ. "Lonsdaleová celou dobu udržuje skvěle napětí. Fanoušci ps...