středa 16. října 2024

Jenny Haleová - Střípky z moře

"Klíčem ke šťastnému životu 
je nenechat nikdy nic nevyřčeného
nebo nedokončeného."



Svatební koordinátorka Lauren se jednoho dne rozhodne prodat 
firmu, opustit New York a strávit léto mezi písečnými dunami
na pobřeží oceánu. Před starostmi uteče do městečka v Severní
Karolíně, kde pomůže postarší majitelce Mary vést malý penzion
a zachránit ho před krachem.

Jediné, po čem touží, je zabořit prsty do písku a nechat pobřežní 
vánek, aby jí zklidnil bolavé srdce. Nečeká však, že díky novým
přátelům a místnímu rybáři Brodymu její život nabere zcela 
nový směr.


"Někdy je jediná cesta vpřed
krok do neznáma."



Dnes pro vás mám recenzi na román Střípky z moře 



Někdo hledá pro štěstí čtyřlístek. Lidé na pobřeží vidí štěstí ve střípcích skla. Ve skutečnosti je však každý svého štěstí strůjcem.
Jestliže hledáte knihu, která vás pohladí na duši a zároveň motivuje, pak sáhněte po románu Střípky z moře. Napsala jej americká spisovatelka Jenny Haleová, která se českému čtenáři poprvé představila na jaře loňského roku knihou Rozmarýnova zátoka.
Příběh vypráví o svatební koordinátorce Lauren, která před rokem tragicky přišla o snoubence. Od té doby se snaží na jiné myšlenky přijít prací, ta jí však neustále připomíná, oč přišla. Pod tíhou neutuchající bolesti se rozhodne prodat firmu, opustit New York a přestěhovat se do Severní Karolíny, kde přijímá práci u starší majitelky penzionu. Pomůže jí nová práce a prostředí zapomenout?
Jak už to u podobných knih bývá, děj je předvídatelný. Avšak nevadí to, neboť je také velmi milý a povzbudivý. Věřím, že se v něm najde každý, kdo ztratil někoho blízkého. Pochopí Laurenin žal i nelehké vyrovnávání se se ztrátou. Touží po novém začátku a štěstí, zároveň je plná smutku a bolesti.
Ve srovnání s jinými romancemi se Střípky z moře obešly bez nějakých zbytečných dramat, které ve výsledku vždy akorát prodlužují děj. Text je psaný lehce a je plný krásných myšlenek.
Autorka vytvořila postavy, které by kolem sebe chtěl mít každý. Jsou to lidé, kteří si umí vzít poučení ze svých chyb, umí odpustit a mají srdce plné lásky a porozumění.
Střípky z moře jsou milým příběhem, u kterého si odpočinete. Podobné knihy nečtu často, ale tahle se mi opravdu líbila. Za sebe doporučuji a hodnotím plným počtem hvězdiček.



Jenny Haleová je autorkou románů pro ženy, které se pravidelně umisťují v žebříčcích USA Today a Amazonu. Její tvorba se objevila v The Oprah Magazine, kde byla zařazena mezi top 19 knih, které si rozhodně musíte v létě přečíst.

Čtenářky jejích románů oceňují pohodovou atmosféru, rodinné prostředí a romantické dějové linky, které hřejí u srdce.

Pokud zrovna nepíše, podniká výlety se svou rodinou, se kterou žije v Nashvillu. Má manžela, dva syny a labradoodla, kterého by nejradši fotila od rána do večera.

2 komentáře:

  1. Nikolko, děkuji za tip na zajímavý titul.
    Přeji pohodové podzimní dny, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Romány pro ženy nejsou mým šálkem kávy, ale věřím, že kdo je má rád, určitě se mu bude kniha líbit, a po tvé recenzi jakbysmet :).

    OdpovědětVymazat

Jenny Haleová - Střípky z moře

"Klíčem ke šťastnému životu  je nenechat nikdy nic nevyřčeného nebo nedokončeného." Svatební koordinátorka Lauren se jednoho dne r...