středa 21. září 2022

W. Bruce Cameron - Psí slib

ROMÁN O PSECH A JEJICH DUŠI




V románu Psí slib se vrací Bailey, ten nejlepší pes na světě, jehož cesta k srdci páníčků i čtenářů začala v knize Psí poslání a pokračovala v Psí cestě. Tentokrát se k Baileymu připojuje Lacey, skvělá černohlavá fenka, se kterou se Bailey cítí být už jako štěně osudově spojený. Společně se vydávají na další dobrodružnou cestu, aby přinesli svým páníčkům radost, útěchu a neochvějnou věrnost. 
Bestsellerový autor W. Bruce Cameron se vrací ke svým nejpopulárnějším hrdinům, které můžete znát i ze dvou úspěšných celovečerních filmů, a ukazuje nám, jak vypadá pravá láska. A také to, že psi jsou andělé, které si musíme zasloužit.


Dnes mám pro vás recenzi na román Psí slib



Českému čtenáři se americký spisovatel W. Bruce Cameron poprvé představil v létě roku 2013, kdy vyšla jeho prvotina Psí poslání, která si  získala srdce čtenářů po celém světě. Neméně úspěšná byla také kniha s názvem Psí cesta. Nyní je tu třetí pokračování – Psí slib.
Bailey je pes, kterého si zamilujete. Je odvážný, hodný a svého pána miluje nadevše. Pokud jste četli předchozí knihy, pak si určitě jeho cestu pamatujete. Tentokrát jde však jeho předchozí putování stranou a začíná od nuly. Ničemu to neškodí, neboť si myslím, že každý psí milovník, mezi kterého se řadím i já, se s Baileym  a jeho dalším dobrodružstvím prostřednictvím knihy setká jistě rád. 
Příběh vás vtáhne s první stránkou a nepustí, dokud nedočtete. S Cooperem tentokrát čtenář neprožije tolik životů, jen tři, které po celou dobu tráví se stejnou rodinou. Jeho pán je pro něj stále tou nejdůležitější osobou a snaží se pro něj být hodným psem, avšak tentokrát je jeho parťákem také fenka Lacey, se kterou zažívá spoustu dobrodružství. 
Předchozí knihy byly vždy zasazeny do několika dějových linek. V tomto se Psí slib liší a soustředí se pouze na jednu linku. Opět se krom psího hrdiny setkáváme také s dětmi, které časem dospějí. Cooperův páníček Burke je paraplegik, a tak se Cooper stává jeho pomocníkem. 
Na Coopera tentokrát čeká také jeho vlastní dobrodružství, kdy se zamiluje a založí rodinu. A tentokrát není jediný, kdo se znovu vrací na tento svět, aby splnil své poslání.
Psí slib doporučuji všem pejskařům a také těm, kteří si během čtení chtějí odpočinout. Za sebe dávám plný počet hvězdiček.



W. Bruce Cameron je autorem několika úspěšných románů a stejně jako malý Ethan, i on dostal prvního psa, když mu bylo osm... A i on měl pocit, že se k němu jeho přítel nakonec vrátil!

28 komentářů:

  1. Všechny předešlé díly jsem četla a moc se mi líbily, takže by mě určitě bavil i tento :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že ano. Já jsem si knížky taky zamilovala. 🙂
      Hezký den, Terko

      Vymazat
  2. Ani jeden díl neznám, ale vypadá to zajímavě. Příběhy, ve kterých jsou psi mě moc baví :) A ještě ten přebal, ten se povedl :))

    Foodstories.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, obálka je kouzelná a věřím, že i knížky by se mohly líbit. 🙂
      Děkuji za návštěvu a přeji hezký den.

      Vymazat
  3. Psy miluji a doma mám nádhernou knížku Psi v lásce nikdy nelžou.
    Takže i tato by byla pro mě.
    Nikolko,měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doporučuji jakoukoli knihu od autora. Láska ke psům dýchá z každé stránky. 🙂
      Mějte hezký den, Jituško.

      Vymazat
  4. Pejska nemám a ani jsem nikdy neměla, takže mi tahle tématika moc neříká. Ne, že bych je neměla ráda, třeba jeden náš pejsek na canisterapii je neuvěřitelně hodný a něžný, toho zkrátka musí milovat úplně každý :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko, já to mám stejně s kočkami - nikdy jsem žádnou doma jako mazlíčka neměla, ale neznamená to, že je nemám ráda. 🙂

      Vymazat
  5. Tak to jsou knihy přesně pro nás! A vidím, jakou si měla k focení kouzelnou dekoraci :o)
    Nikolko, měj hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě by se ti líbily, Helenko. Argoušek se fotí nerad, ale teď mi zapózovat prostě musel. 🙂
      I tobě hezký den.

      Vymazat
  6. O knihe počujem prvýkrát, ale tak tá obálka sa skutočne vydarila :) Obsahovo to nie je úplne môj štýl, ale super, že sa ti zapáčila, znie zaujímavo :)
    What a fancy world

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obálka je opravdu nádherná. 🙂
      Hezký víkend.

      Vymazat
  7. Díky za tip. Doporučím psí:-) kamarádce. Hezký víkend. Eva

    OdpovědětVymazat
  8. Nečetla jsem ani jeden díl, viděla jsem první film, ale bohužel nejsem takový milovník psů, abych se pustila i do knih :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to já zase milovník psů jsem. Naši chlupáči jsou zlatí. 🙂

      Vymazat
  9. Já jsem knihy nečetla, ale viděla jsem filmy :-) A bylo to krásný a dojemný. Pes je prostě přítel člověka

    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem je viděla. To je, ten nejvěrnější. 🙂

      Vymazat
  10. Já tyhle knížky nemůžu, je tam na mě moc smutných momentů...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řekla bych, že tahle knížka je dojemná, ale ne tak jako Psí poslání, Psí cesta nebo Psí domov. 🙂
      Měj hezký den, Jani.

      Vymazat
  11. Četla jsem Psí cestu a Psí poslání, a tuto knížku bych si také ráda přečetla. Ale u ubou předchozích jsem brečela, byo to krásné a dojemné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady je asi jen jeden moment, který by mohl čtenáře rozplakat. Je to krásné čtení, dojemné taky, ale jak už jsem napsala výše, ne až tak moc.
      Hezký den. 🙂

      Vymazat
  12. To může být moc hezká kniha. Nedávno jsem konečně viděla film Gump. Je to psí příběh a moc se líbil, přesto, že byl takový najivní...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, bylo to hezké. Tahle série se čte dobře. Je to sice smutné, ale vždy velmi čtivé a taky vtipné.
      Gumpa jsem ještě neviděla, ale ráda bych to napravila. 🙂
      Hezký den.

      Vymazat
  13. My jsme doma vždy mívali kočky, psy nikdy. Ale zfilmované a psané příběhy si zase s kočkami nelze představit, zatímco psi mohou hrát i hlavní roli :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od mých šesti let máme psa - neumím mi představit, že by tu s námi nebyl. Kočky mi nevadí, ale naším domácím mazlíčkem byl vždy pes. Jednou jsem četla knihu, kde byla hlavní postavou kočka - Kočičí host. Kniha byla moc pěkná.
      Hezký den. 🙂

      Vymazat
  14. Tohle může být určitě pěkné. :)

    OdpovědětVymazat

Amita Parikh - Cirkusový vlak

"Povznášející a strhující příběh." The Guardian "Živý a bohatě propracovaný." Kirkus Reviews Ve Světě divů, nejvelkolepě...