pondělí 3. ledna 2022

Brzy na knižních pultech

Vítám vás u prvního článku v Novém roce, ve kterém se společně podíváme, na jaké lednové knižní novinky se můžeme těšit.



Jako první je tu thriller Za to mi zaplatíš. Od autorky jste možná četli její tituly Mám nad tebou moc a Chladná jako led. Přiznám se, že netuším, zda dát šanci a knížku si přečíst. Obě předchozí knihy jsem četla, ani z jedné jsem nejásala, ale druhá byla o něco lepší.
Dále historický román Přes zákruty řeky
Společenský román Dům hedvábí - první díl série Dům hedvábí
Následuje rovněž společenský román Hodná sestra a thriller Otisk.
Dále rovněž thriller Někdo poslouchá.
Detektivka Sherlock Holmes a krvavá zrada. Od autora možná znáte také knihu Sherlock Holmes a Rudá věž.
A nakonec společenský román Grandhotel Schwarzenberg - Návrat - druhý díl série Grandhotel Schwarzenberg.



Teresa Driscollová - Za to mi zaplatíš

Kniha by měla vyjít: 3.1.2022

Je to jen další obyčejná středa, dokud v redakci nezazvoní telefon a ze sluchátka se neozve děsivá výhružka: „Vezmu na tebe ocelovou strunu.“ Novinářka Alice Hendersonová je přesvědčená, že to není osobní. Že se jedná o útok na celé noviny. Brzy však pochopí, že opak je pravdou. Policejní vyšetřování nikam nevede, a tak Alicin přítel najímá soukromého detektiva Matthewa Hilla, aby na ni dával pozor. Situace se i tak s každým dnem vyostřuje. Někdo ji pronásleduje, ale proč? Někdo chce, aby trpěla, ale za co? Možná se někoho dotkla v některém ze svých článků? Alice je rozhodnutá zachovat chladnou hlavu, někdy je ale strach silnější než zdravý rozum… 



Aimike K. Runyan - Přes zákruty řeky

Kniha by měla vyjít: 6.1.2022

Napínavý román se odehrává ve dvou zemích a časových rovinách, které se vzájemně prolínají – v nacistickém Německu za války a v současné Kalifornii. Zachycuje osudy Maxe, Metty a její sestry Johanny. Novomanžele Johannu a Haralda brzy rozdělí válka. Harald musí narukovat do wehrmachtu, i když nenávidí nacisty, Johanna je pilotka, pracuje v německém leteckém průmyslu, a ačkoliv je loajální, musí prchnout z Německa, neboť se Harald zapletl do atentátu na Hitlera. Její sestra Metta se provdá za vysokého důstojníka SS, pracuje však v odboji, seznámí se s americkým vojákem Maxem a zamilují se do sebe. Metta otěhotní, ale válka milence rozdělí. Po letech začíná hledat Max jako již starý nemocný muž s pomocí své dcery Beth stopy po Mette a také po svém dítěti. Podaří se Beth vypátrat Mettino a otcovo dítě? Setkají se znovu Metta a Max? A jaké byly osudy Johanny? 



Tabea Bachová - Dům hedvábí

Kniha by měla vyjít: 7.1.2022

Po smrti manžela přijme Angela pozvání své tety a navštíví ji v Asenze v italském Venetu. Během pobytu však dojde k překvapivému zvratu, když místnímu Domu hedvábí, poslední tradiční tkalcovně hedvábí, hrozí zánik. Angela začne s tetou plánovat, jak by se dal podnik zachránit. Majitel by Angele tkalcovnu prodal, ale má několik podmínek. A ona pak nečekaně potká muže, do něhož se na první pohled zamiluje… Je připravená na nový začátek v Itálii a na novou lásku? 



Sally Hepworthová - Hodná sestra

Kniha by měla vyjít: 10.1.2021

Fern Castleová pracuje v místní knihovně. Tři večery v týdnu pravidelně večeří se svým dvojčetem Rose, která je jí celý život oporou a rádcem. Fern je ze sester ta uzavřenější. Vyhýbá se davům, jasným světlům a hlasitým zvukům. Má pečlivě uspořádaný život a narušení její rutiny by mohlo mít nedozírné následky. Když Rose zjistí, že nemůže otěhotnět, Fern v tom vidí příležitost, jak se sestře odvděčit za všechno, co pro ni kdy udělala. Fern může pro Rose dítě odnosit. Jde jen o to najít otce. Snadné jako facka. Jenže tahle mise obrátí Fernin pevně ohraničený život vzhůru nohama a přivolá temná tajemství z minulosti. Sally Hepworthová, autorka románu Tchyně, přináší naprosto vynikající, svérázný a šokující příběh o dvou sestrách, které pojí stejná krev a také spousta lží… 



Alexandra Olivia - Otisk

Kniha by měla vyjít: 10.1.2022

Originální, temný thriller pro čtenáře J. P. Delaneyho. Linda Russellová strávila dvanáct let odříznutá od okolního světa na odlehlé farmě jen se svou matkou a sestrou-dvojčetem. Pak jednoho dne přelezla zeď a začala hledat pravdu. Čím víc odpovědí však objevuje, tím víc si přeje, aby všem kromě ní zůstaly skryty. Ve světě, který ovládají sociální média a moderní technologie, je však nemožné ukrýt cokoli. Svou minulost, svou identitu ani svou snahu nalézt v něm místo. Zvlášť když někdo, komu by na Lindě mělo záležet nejvíc, by nejvíc ze všeho uvítal její smrt... 



Seraphina Nova Glass - Někdo poslouchá

Kniha by měla vyjít: 12.1.2022

Napsala knihu o tom, jak utéct před násilníky. Teď ji jeden pronásleduje. 
Faith Finleyová má všechno: je talentovaná a úspěšná psycholožka, autorka bestsellerů a moderátorka vlastního rozhlasového pořadu Někdo poslouchá. Za manžela má pana Dokonalého – respektovaného kulinářského kritika Liama. 
Až do noci, kdy se všechno strašlivě pokazí a život Faith Finleyové se navždy změní. Liam zmizel beze stopy a policie začne podezřívat jeho ženu. 
A pak začnou přicházet výhrůžky. Vzkazy, které jsou vytržené z Faithiny vlastní knihy – té, jež pomáhá ženám opustit násilnické partnery. Vzkazy jako „Zamkněte okna. Zvažte koupi ocelových dveří.“ 
Výhrůžek přibývá a záhada kolem Liamova zmizení se prohlubuje. A na nalezení odpovědí bude záviset Faithin holý život. 



Mark A. Latham - Sherlock Holmes a krvavá zrada

Kniha by měla vyjít: 26.1.20222

Píše se rok 1894 a celý Londýn si vypráví o smrti transylvánského šlechtice, jehož zabil jistý profesor Van Helsing. Mycrofta Holmese neuspokojí, když profesora britské soudy zprostí všech obvinění, a požádá svého bratra Sherlocka, aby vyšetřil, co skutečně vedlo k úmrtí Lucy Westenraové a tajuplného aristokrata. Novinové články si vzájemně protiřečí a jsou plné divokých nadpřirozených teorií. Když se Sherlock do případu ponoří hlouběji, dospěje k podezření, že ti, které veřejnost oslavuje jako hrdiny, nejsou takoví, jací se být zdají. Vodítka naznačují, že nevinného muže neprávem očernili a popravili za zločiny, které nespáchal. Holmes a Watson se na každém kroku potýkají s nepřáteli, neboť to, co začalo jako snaha očistit jméno jednoho muže, je dovedlo k odhalení spiknutí, jež je nakonec zatáhlo do transylvánských hor a na nechvalně proslulý Drákulův hrad. 



Sophie Oliver - Grandhotel Schwarzenberg - Návrat

Kniha by měla vyjít: 31.1.2022

Bad Reichenhall, 1911. Michael Schwarzenberg se vrací do Bad Reichenhallu jako bohatý muž. I když se Anna provdala za jiného muže a je matkou syna, jsou ti dva k sobě stále přitahováni. Michael chce o svou pravou a jedinou lásku bojovat. U Anny je ale ve hře mnohem víc. Bude-li se řídit svým srdcem, může navždy ztratit syna. Je ale ochot-na žít po zbytek svého života ve lži? 

10 komentářů:

  1. Nějak originální ty zápletky zrovna nejsou. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za knihomolkový seznam )))

    OdpovědětVymazat
  3. Nikolko, díky za pravidelnou dávku novinek a přeji pohodové lednové dny, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, Helenko. Krásný leden i tobě. 🙂

      Vymazat
  4. Z těchto novinek jsem si bohužel nevybrala :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Nikolko, díky za ukázku. Já jsem dostala pod stromeček knížky, takže mám zásobu. Měj se hezky. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je fajn, taky mám teď zásobu, takže nic kupovat nebudu, možná jen to, co jsem nestihla koncem roku.
      Moc tě zdravím a přeji ti hezký den. 🙂

      Vymazat

Joanna Quinnová - Velrybí divadlo

Cristabel zvedne klacík. Dobře jí padne do ruky. Spolu s ostatními obyvateli domu je na zahradě a čeká na otce, který se má vrátit i s její ...