pondělí 11. října 2021

Sarah Flint - Sběratel trofejí

DETEKTIV KONSTÁBL CHARLOTTE STAFFORDOVÁ
ŘEŠÍ SVŮJ DRUHÝ PŘÍPAD



NAPÍNAVÝ THRILLER PRO FANOUŠKY 
ANGELY MARSONS




"Čtu hodně detektivek,
ale tahle je jedna z nejlepších.
Skvěle napsaný příběh!"

"Výborná, dokonale napsaná kniha."

"Nedokázal jsem se od knihy odtrhnout."

"Naprosto skvělé!
Napínavý román, který vás pohltí – 
nedokázal jsem ho odložit!"



SLEDUJE... ČÍHÁ...
A POČÍTÁ PRSTY


Detektiv konstábl Charlie Staffordová je zpět.

Londýn sužuje vlna brutálních rasových útoků. Zároveň je ve westnorwoodském parku nalezena zohavená mrtvola ženy bez prsteníku a s vyříznutým srdcem. K vyšetřování se na žádost oddělení vražd připojuje také tým CSU pod vedením detektiva inspektora Geoffreyho Huntera. Spolu s ním vyráží do terénu i mladá policistka Charlie Staffordová, kterou známe již z autorčina debutu. 

V následujících kapitolách s námi autorka rozehrává mistrnou partii, možná o něco méně drsnou než v debutovém Maminčině mazánkovi, ale o to rafinovanější. Podivných vražd se shodným modem operandi přibývá, okruh podezřelých se rozrůstá, každý z nich má velmi uvěřitelný motiv a čtenář do poslední chvíle netuší, kdo je pachatel. Hunter se Staffordovou a ostatními členy týmu postupují metodicky, pečlivě schraňují důkazy, analyzují a vyslýchají...

Dopadne Charlie Staffordová rasového násilníka Millera? Podaří se jí zastavit zvráceného vraha a sběratele prstů? A co ji to bude stát?



Dnes mám pro vás recenzi na thriller Sběratel trofejí



Chladnokrevný vrah, který si nechává trofeje ze svých obětí. Sleduje. Číhá. Zabíjí. Počítá prsty. Kdo je vrah, který svým obětem nejdřív uřízne prst a vyrve srdce z hrudi, které pohodí nedaleko hřbitova, kde zohavená těla nechává? Co ho k tomu vede? To se snaží zjistit detektiv konstábl Charlie Staffordová.
Londýnem otřásá vlna brutálních rasových útoků. Zároveň je nalezena zohavená mrtvola ženy bez prsteníčku a s vyříznutým srdcem. Obou případů se ujímá detektiv inspektor Geoffrey Hunter spolu se svým týmem. Hunter, Charlie Staffordová a ostatní v týmu postupně shromažďují důkazy a vyslýchají jednoho podezřelého za druhým. Při dopadaní rasového útočníka Millera se objeví spojitost mezi oběma případy – zbývá už jen kousek k vyšetření série vražd. Podaří se Charlie dopadnout vraha dřív, než zabije svou příští oběť? 
V průběhu čtení se detektivům podaří sestavit několik vyšetřovacích verzí, důkazy však chybí. Podezřelých přibývá, přesto jim policie nemůže nic dokázat. Případ se zdá být beznadějný, když vtom přichází díky dopadení Millera možná stopa, která by mohla vést k vyřešení případu. V tu chvíli kniha nabírá rychlý spád a čtenář nemá šanci se odtrhnout. 
V knize Sběratel trofejí nás v krátkých kapitolách  dějem provází Charlie Staffordová i pachatel sám. Přesto čtenář do poslední chvíle netuší, kdo tím pachatelem je.  Autorka nám dává nahlédnout do jeho mysli, díky čemuž se dovídáme jeho příběh.
Možná nebyla kniha tak brutální jako Maminčin mazánek, nebo jsem na to byla připravená. Tentokrát mě čtení bavilo – knize nechybělo napětí, měla spád, pachatel neznámý – to velmi oceňuji. Sběratele trofejí doporučuji milovníkům thrillerů. Za mě je lepší, než první kniha. Zasluhuje si plný počet hvězdiček. 



SARAH FLINT je pseudonym britské autorky, která 35 let pracovala u Metropolitní policie. Práce policistky se stala jejím posláním. Mezitím se však roky snažila prosadit jako spisovatelka, a když od svého vydavatele obdržela smlouvu, rozhodla se svou kariéru u policie ukončit a začít se naplno věnovat psaní. Ve svých příbězích čerpá z mnoha skutečných případů, na jejichž vyřešení se během své služby podílela. Prvotina Maminčin mazánek vyšla v roce 2016. Sběratel trofejí je její druhý román.

Sarah ráda čte a pilně se připravuje na svou velkou výzvu: výstup na Kilimandžáro. Žije a pracuje v Londýně s partnerem a třemi dcerami. 

12 komentářů:

  1. Hodně brutální téma knihy, ale jako fanda detektivek, thrillerů a kriminálního žánru vůbec, bych to asi přežila :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si myslím. Je to brutální, to ano, ale bylo to napínavé. 🙂

      Vymazat
  2. Nikolko, tuhle knihu, stejně jako autorčinu prvotinu, jsem doslova zhltla. Mám tenhle žánr opravdu ráda.
    Ještě jsem od Sarah Flint četla Rozbité panenky.
    Přeji hezké podzimní dny. 🍀🍁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, je to napínavé čtení. Třetí díl letos už asi nestihnu, ale mamka zrovna čte Rozbité panenky a těší se na listopadovou novinku. 🙂
      I vám. Hezký večer.

      Vymazat
  3. Jak čtu vaše pochvaly, dávám knihu na seznam - Vánoce se blíží!
    Děkuji, Nikolko (a Alenko) a přeji příjemný večer. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud podobné knížky čteš, věřím, že se ti bude líbit. 🙂
      I tobě příjemný večer.

      Vymazat
  4. Nikolko, já tenhle tip knížek nečtu. V mládí jsem to měla moc ráda, ale od jisté události už to nejde. Mává Ti Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, Leni. Já si detektivku nebo thriller přečtu ráda, ale nemohla bych číst jen to. Moc tě zdravím a přeji ti hezký den. 🙂

      Vymazat
  5. Mám ráda, když se střídá pohled vraha s pohledem vyšetřovatele :-) po knize se podívám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud si ji přečtěte, dej vědět, jak se ti líbila. 🙂

      Vymazat
  6. Od autorky jsem ještě nic nečetla, ale rasové vraždy, to je zajímavé téma, knížka by se mi myslím mohla líbit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že mohla. Je to sice trochu něco jiného než jak jsem u podobných knih zvyklá, ale je to skvělé a napínavé. 🙂

      Vymazat

Amita Parikh - Cirkusový vlak

"Povznášející a strhující příběh." The Guardian "Živý a bohatě propracovaný." Kirkus Reviews Ve Světě divů, nejvelkolepě...