úterý 1. června 2021

Brzy na knižních pultech

První letní čtení je tady. Pojďme se podívat, na jaké knížky se těšit v červnu.



Jako první je tu detektivka, již jedenáctá kniha ze série Případy Kim Stoneové - Dětské duše. Na knihu se moc těším. Dále thriller Druhá tvář, historický román Žena číslo 99. Možná jste četli také román Dívka v přestrojení. Dále společenský román Francouzská hostina - druhý díl série Dare Valley
Historický román Kniha tužeb. Od autorky možná znáte knihu Křídla ve větru.  
Následuje  rovněž historický román Irská princezna.
Biografické romány Světlo po válce a Cyklistka
Historický román Milostný dopis. Možná jste četli také knihu Jdi za štěstím
Thriller Chci tvůj život
Dále rovněž thrillery Kořist a Lovec - druhá kniha série Mrchožrout
Thriller Vrať se pro mě
A nakonec romantika Žhavý trůn - druhý díl série Zapovězená královna



Angela Marsonsová - Dětské duše

Kniha by měla vyjít: 2.6.2021

Na hřišti v Haden Hill Parku byla zavražděna Belinda Evansová, bývalá profesorka dětské psychologie. Vzadu na krku jí pachatel vyřízl písmeno X. Belinda měla poměrně komplikovaný vztah se starší sestrou Veronikou, která Kim a jejímu týmu odmítá cokoli o sestře i jejich minulosti vyzradit. Poté co policie objeví další dvě oběti se stejným znamením, je jasné, že hledají sériového vraha, bezcitného a nemilosrdně krutého. Stopy vedou ke každoroční soutěži talentovaných dětí, na níž se scházejí malí géniové, doprovázení někdy velice ambiciózními rodiči. Zabíjel snad někdo z nich, kvůli neúspěchu? Nebo ze žárlivosti na ostatní? A koho chce ještě potrestat? 



Ashley Audrain - Druhá tvář

Kniha by měla vyjít: 2.6.2021

Vždycky jsem věděla, že ženy v naší rodině by neměly být matky. Den narození mé dcery Violet měl být tím nejhezčím dnem mého života. Když jsem ji ale poprvé držela v náručí, věděla jsem, že je něco špatně. Podle mého manžela si jen něco namlouvám, prý nejsem taková jako moje matka. Mé dítě je přece tím nejsladším dítětem na světě. Se mnou se ale Violet chová jinak. Něco se pokazilo, přísahám. Je to v ní? Ve mně? Je ona ta zlá? Nebo jsem to já? Druhá tvář je znepokojivé, dech beroucí a silné čtení o posedlosti a nejhlubších obavách matky, jež by měla své dítě milovat… 



Greer Macallister - Žena číslo 99

Kniha by měla vyjít: 2.6.2021

Když bohatí rodiče Charlotte Smithové umístí její milovanou sestru Phoebe do nechvalně proslulého Goldengrove – ústavu pro choromyslné – Charlotte ví, že je za tím víc než sestřino domnělé šílenství. Riskuje všechno a nechá se do ústavu zapsat spolu se sestrou – vzdá se své skutečné totožnosti privilegované mladé dámy sanfranciské společnosti a stane se bezejmennou pacientkou – ženou 99. 

Čím déle v nemocnici zůstává, tím více si uvědomuje, že mnohé z místních pacientek nejsou šílené, ale pouze někomu nevyhovovaly. Charlotte se pídí po pravdě a hrozí odhalit tajemství, za jejichž uchování by jistí velmi mocní lidé udělali cokoliv. 

Žena 99, historický thriller bohatý na podrobnosti i napínavou zápletku, je poctou odvážným ženám minulosti narozeným do světa, který jim upřel moc, ale podcenil jejich sílu. 



Ava Miles - Francouzská hostina

Kniha by měla vyjít: 2.6.2021

Majitelka prosperující kavárny v Dare Valley Jill Haleová je odnepaměti zamilovaná do svého nejlepšího přítele z dětství Briana McConnella. Brian však po ukončení střední školy odjíždí do New York City, kde chce vystudovat Kulinářský institut a stát se slavným kuchařem. Jeho odjezd zasadí jejich přátelství hlubokou ránu. Po řadě chybných kroků a rozhodnutí, jež zmaří jeho hvězdnou kariéru, se Brian vrací domů, aby obnovil dávná přátelství a nalezl sám sebe. Doufá, že mu v tom pomůže znovu navázaný kontakt a hluboký vztah s Jill, s níž se před svým odjezdem rozešel. Potom, co mu Jill navrhne, aby podnikali společně a zařídili si vlastní restauraci, si je jistý, že je to jediná cesta, jak k vysněné kariéře, tak k lásce s milovanou Jill...



Sue Monk Kidd - Kniha tužeb

Kniha by měla vyjít: 3.6.2021

Ana se narodí v Galileji v dobách, kdy se na ženy pohlíží jako na majetek a dívky opouští své otce, jen když se vdávají. Ana netouží po ničem jiném než mít nad svým osudem kontrolu. Umí číst a psát, a navzdory matčiným obavám se chce dělit o své myšlenky a najít svůj hlas. Hlas, který by mluvil za všechny tiché ženy. Ana propadá zoufalství, protože je přislíbená staršímu vdovci. V Nazaretu ale potká charismatického mladého tesaře, který v ní probouzí nepoznané touhy a díky němuž se před ní otevírá nová budoucnost. Tohle však není obyčejný milostný příběh. Cesta, na niž se Ana vydá, jí přinese radost i neštěstí, ale také ji obohatí o nečekaná přátelství. Kniha tužeb je mimořádný příběh o snech a touhách a o síle ženy změnit svět. 



Elizabeth Chadwicková - Irská princezna

Kniha by měla vyjít: 8.6.2021

Elizabeth Chadwicková nás svým novým příběhem vrací do poloviny dvanáctého století do Irska a na dvůr výjimečného anglického panovníka Jindřicha II. Plantageneta. Poté, co je král z Leinsteru Diarmait sesazen, prchá z Irska do Anglie, kde hledá útočiště a pomoc od anglického krále Jindřicha. Kromě loajality a ochoty pro cokoli je odhodlaný v rámci nových aliancí provdat jedinou dceru Aoife za významného normanského šlechtice z velšského pomezí, charismatického Richarda de Clare, ambiciózního muže nespokojeného se svým osudem. Na hranicích s Walesem to vře, irská království bojují o moc a král Jindřich touží rozšířit své již tak dost velké impérium. Hra plná intrik, vášní, odvahy a lásky začíná. 



Anita Abriel - Světlo po válce

Kniha by měla vyjít: 10.6.2021

Příběh o síle lásky a přátelství inspirovaný skutečnými událostmi 

Vera a Edita přijíždějí v roce 1946 do Neapole. Dvěma židovským dívkám se podařilo uprchnout z vlaku mířícího do Osvětimi a do konce války se ukrývaly na statku na rakouském venkově. Teď se ale ze všech sil snaží hodit temné období za hlavu a vybudovat si nový život. První láska na sebe nenechá dlouho čekat, ale když Veřin snoubenec ze dne na den zmizí, vydávají se kamarádky znovu na cesty. Jejich touha po štěstí a lásce je dovede na Ellis Island a poté do Caracasu, kde to vypadá, že by se konečně mohly usadit a najít klid. Stíny minulosti se však vynořují i ve sluncem zalitém městě a není už dál možné obracet se k nim zády. 



Jana Poncarová - Cyklistka

Kniha by měla vyjít: 10.6.2021

Osud poslední šlechtičny z rodu Battaglia. Od autorky bestselleru Podbrdské ženy. 

V rozpadajícím se zámečku v jihočeských Bratronicích dožívá Blanka, poslední členka šlechtického rodu Battaglia. Osamělá stará baronka nemá sílu pečovat o budovu a pozemky, které patřily její rodině po generace, a tak jen mlčky přihlíží pomalému rozkladu a zkáze. Ví, že je poslední a nezbývá jí moc času. Z letargie ji vytrhne nečekaná návštěva. Studentka žurnalistiky Klára přijíždí do Bratronic, aby o baronce napsala článek. Rozhovory s Klárou Blanku přimějí vzpomínat na minulost, na její dávný pestrý život – i na její osudovou lásku, po které jí zůstal jen nikdy nepřečtený dopis. 



Tracy Reesová - Milostný dopis

Kniha by měla vyjít: 11.6.2021

Láskyplný i napínavý příběh o síle důvěrných citů, vzájemných pout a porozumění jedinečným způsobem uvádí čtenáře do nádherného světa londýnského okolí ve dvacátých letech minulého století. Originální a krásná Blue, nadějná mladá spisovatelka, žije v příjemném prostředí v kouzelném Richmondu. Přesto pod povrchem doutnají nevyřešené záležitosti. Když se rodina dojemně ujme ženy prchající před despotickým manželem, vývoj události spojí její příslušníky nezapomenutelným způsobem. 



Amber Garza - Chci tvůj život

Kniha by měla vyjít: 14.6.2021

Syn Kelly Medinové odešel už před rokem na univerzitu a ona se cítí úplně sama. Navíc zjistí, že se do města přistěhovala žena, jež se shodou okolností jmenuje také Kelly Medinová. Tahle její mladší verze Kelly připomíná minulý život, který je nenávratně pryč. Kelly nedokáže svou jmenovkyni vyhnat z hlavy. Pořád myslí na ni a na jejího malého chlapečka. Nemůže si pomoct a sleduje ji: v samoobsluze, v tělocvičně i na sociálních sítích. Když na sebe narazí před pediatrickou ordinací, není to náhoda, ale je to začátek nového přátelství. Jenže není vše tak, jak se zdá, a když jedna Kelly zmizí, ta druhá o tom možná něco tuší… 



Dan Malakin - Kořist

Kniha by měla vyjít: 16.6.2021

Co byste dělali, kdyby se někdo rozhodl zničit vám život? Stalker Alan Griffin obrátil její svět naruby. Když ho konečně zavřou do vězení, touží Rachel po novém začátku. Teď má tříletou dceru a nový vztah. Ale někdo ji zase sleduje. Někdo, kdo se jí naboural do mobilu, e-mailu i účtů na sociálních sítích. Rachel je přesvědčená, že to je Griffin, který se jí chce po návratu z vězení pomstít. Musí ho najít a přimět ho, aby ji nechal na pokoji. Ale během pátrání si Rachel uvědomí, že se tu děje něco mnohem horšího – někdo ji nutí vzpomenout si na své dětství, které v ní zanechalo jizvy. Někdo ji nutí podívat se pravdě do očí… 



Jack Heath - Lovec

Kniha by měla vyjít: 16.6.2021

Timothy Blake, bývalý konzultant FBI, teď obstarává pro šéfku podsvětí likvidaci těl. Jednou v noci však najde tělo, které najít neměl, a nezbývá mu, než ho ukrýt. Jenže pak ho FBI požádá o pomoc při pátrání po pohřešovaném univerzitním profesorovi a Blake v něm poznává mrtvého, kterého má ve svém mrazáku. A vzápětí se ztratí další muž. A pak další. V texaském Houstonu řádí sériový vrah a Blakeovi na vyřešení případu dochází čas. Vyšetřování ho zavede do továrny na výrobu sexuálních panen, na louisianskou skládku odpadu a do tajného srubu uprostřed lesa. Společný hon na vraha ho opět sbližuje s agentkou FBI Reese Thistleovou – jenže ona se tak dostává čím dál blíž k odhalení jeho strašlivého tajemství. Dokáže Blake usvědčit vraha, aniž by zároveň usvědčil sám sebe? Lovec je dalším spletitým a napínavým příběhem mrchožrouta, který za své služby požaduje vskutku zvláštní odměnu, a potěší zejména fanoušky Dextera a Hannibala Lectera. 



Heidi Perksová - Vrať se pro mě

Kniha by měla vyjít: 18.6.2021

Malá ostrovní komunita je šokovaná nálezem dlouho pohřbeného těla. Pro Stellu Harveyovou je to dvojnásob zdrcující. Ostatky byly objeveny na zahradě domu, v němž vyrůstala – domu, z něhož její rodina před pětadvaceti lety bez nejmenšího vysvětlení uprchla. Stella zoufale touží zjistit pravdu, a proto začne pátrat ve své minulosti. Vrátí se na odlehlý ostrov, ale záhy zjistí, že lidé, které před čtvrt stoletím opustila, nejsou zdaleka tak přátelští, jak si je pamatuje – a udělají cokoli, aby svá tajemství ochránili. Jedno je však nad slunce jasnější… Pravda se nedá pohřbít navěky. 



Julie Johnson - Žhavý trůn

Kniha by měla vyjít: 30.6.2021

Ještě nedávno byla Emilia Lancasterová obyčejnou dívkou žijící běžným životem. Nyní se následkem kruté rány osudu ocitla s korunkou na hlavě v královském paláci jako jediná dědička germaniánského trůnu. Emiliiny dny jsou najednou plné charitativních plesů, tiskovek a dalších královských povinností, ovšem s přílivem nových nápadníků a kvůli blízkosti Cartera Thornea – jediného muže, kterého nemůže mít – nejsou ani její noci klidné. Jedno je jisté: Emiliino srdce je v nebezpečí a kvůli nepřátelům kroužícím kolem může být v ohrožení i její život. 

14 komentářů:

  1. Obálka Francouzské hostiny vypadá náramně jedle! 😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych řekla. 🙂 O makronky jsme se několikrát pokoušely, ale nikdy takhle nevypadaly.

      Vymazat
  2. Nikolko, nabídka je opravdu pestrá. Děkuju za prezentaci novinek. Měj se hezky, zdraví Tě Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Moc se těším na Dětské duše, snad je budou mít brzy u nás v knihovně! Příběhy Kim Stoneové mě opravdu baví, tyto knížky jsou velmi čtivé. Kořist vypadá na dobrý psychologický thriller. Díky za skvělé tipy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač. 🙂 Taky se těším, až knihu přidám do své knihovny k ostatním. V neděli jsem dočetla předchozí případ, a bylo to opět skvělé.

      Vymazat
  4. Nikolko, moc děkuji za knižní novinky. Jsi skvělá! Vybrala bych si!
    Měj pohodový večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, Helenko. Já už jsem si taky vybrala.
      Hezký den. 🙂

      Vymazat
  5. Tak ot bude opět pestrý měsíc, minimálně dvě musím mít :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dobře, sama se těším, až si nějakou koupím. 🙂

      Vymazat
  6. Tedy to je ale novinek ♥ děkuju a přeji krásný víkend

    OdpovědětVymazat
  7. Nevím, co dřív. Tolik skvělých knih :-O to bude zase plakat peněženka a moje hlava, jelikož mám momentálně rozečtené tři knihy a nemám tolik času, abych je dočetla :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě tentokrát zaujala minimálně jedna. 🙂 Taky se teď ke čtení moc nemám, ale ani na to teď není čas.

      Vymazat

Amita Parikh - Cirkusový vlak

"Povznášející a strhující příběh." The Guardian "Živý a bohatě propracovaný." Kirkus Reviews Ve Světě divů, nejvelkolepě...