úterý 11. června 2024

Novinky v naší knihovně - duben

Moc jsem se těšila, až se s vámi podělím o knížky, které nám udělaly radost v dubnu. Na některé z nich jsme se totiž s mamkou těšily už od předprodeje. Na svůj článek si musely počkat, ale teď jsou tu - pojďme na ně.


Svou knihovnu jsem doplnila o novinku do série s Erikou Fosterovou - na Anděla smrti se velmi těším, jen teď nemám náladu na detektivku, takže na přečtení kniha čeká. Radost mám i z doplnění mé sbírky Agathy Christie, a to o Temný cypřiš a nové vydání knihy Smrt posluhovačky, kterou znáte jako Smrt staré posluhovačky.
Moc se těším na historické romány Šikmý kostel 3 a Nakladatelka z Paříže - v současném rozpoložení, kdy nemám moc chuť číst natož abych četla nějaké vražedné mordy, se mi podobná kniha opravdu hodí. Očekávám odpočinkový příběh. Pokud jde o Šikmý kostel, tohle je první knižní série, kterou nečtu postupně, ale raději jsem si počkala, až bude kompletní. Těším se, až se do tohoto fenoménu, který obletěl internet pustím. 
Českou současnou literaturu doma nečteme často, jak už jsem několikrát v článcích psala, ale krom Šikmého kostela nám nesměl chybět ani společenský román Červená nit osudu od oblíbené Mirky Skočílkové. Mamce se její knihy líbí, já jsem se s autorčinou tvorbou ještě neseznámila. Edici Česká povídka máme rovněž rády, tentokrát jsme vybraly Jestli vůbec někdy a I minuta bez tebe je dlouhá.



Robert Bryndza - Anděl smrti

Když najde detektiv šéfinspektor Erika Fosterová vysoce postaveného politika Nevilla Lomase nahého, svázaného a mrtvého ve vlastní posteli, vedení Metropolitní policie rychle rozhodne, že jeho smrt není potřeba vyšetřovat. 

Případ je odložený, ovšem jen do chvíle, kdy je nalezena mrtvá i nadějná fotbalová hvězda. Erika a její tým navíc s těmito vraždami spojí i smrt známého režiséra. Policie už nemůže ignorovat to, co je očividné: v Londýně řádí sériový vrah, který si chce vyřídit účty. 

Výsledky vyšetřování jsou ovšem trochu matoucí. Na záběrech z průmyslových kamer se objeví pět podezřelých žen... a všechny jsou si k nerozeznání podobné. Při pátrání po jejich totožnosti Erika několikrát narazí na zmínku o sexuální pracovnici, která má špínu na tolik vlivných mužů, že to znervózňuje i ty nejmocnější politiky a vedení Metropolitní policie. 

Čas do dalšího útoku vraha se krátí a je na Erice, aby rozpletla síť důkazů a zodpověděla zásadní otázky: Co spojuje oběti dohromady, kdo další je zapleten do skandálu a jak daleko jsou mocní ochotní zajít, aby ochránili své vlastní zájmy? 


Agatha Christie - Temný cypřiš

Může se vodítkem k odhalení zločince stát lež? Bohatá a nemocná Laura Welmanová náhle zemřela. Její majetek podle všeho zdědí půvabná neteř Elinor. Skutečně však její teta nechtěla odkázat své jmění někomu jinému? Další smrt vyvolá další pochyby a Elinor je nakonec obviněna z vraždy. Jen jediný člověk nevěří, že by ji spáchala, a povolá Hercula Poirota. Ten však místo hledání pravdy začne klást překvapivé otázky: Co způsobuje, že lidé lžou? Co lze z jejich lží odvodit? Proč lžou i nevinní? Jakmile zná odpovědi, nekompromisně odhalí vraha.


Agatha Christie - Smrt posluhovačky

Poklidnou hladinu života v jedné anglické vesničce rozčeří vražda staré ženy, která v místních domácnostech pomáhala s úklidem. Záhy je z činu obviněn a poté i usvědčen její podnájemník. Superintendentu Spenceovi ale na celé věci něco nesedí a nechce, aby byl popraven nevinný člověk. Obrátí se proto na věhlasného Hercula Poirota, toho času již na zaslouženém – a k uzoufání nudném – odpočinku. Ten s radostí vyrazí na venkov, aby zjistil, jak to vlastně celé bylo. Postupně odkrývá, že ne všichni místní obyvatelé jsou těmi „velmi slušnými lidmi“, za jaké se vydávají. A toto odhalení se brzy stane nebezpečným – i pro něj… 


Karin Lednická - Šikmý kostel 3

Jak dlouho trvá válka po tom, co skončí? 

Navždy, pokud jí člověk prošel. Ptejme se spíše, jak může zaplnit prázdnotu po zavražděných blízkých nebo po uneseném dítěti. Čím bude zahánět vzpomínky na děsivý teror Němců nebo nechtěnou tělesnou lásku Rusů. Někdo všechno zamkne na dno duše a ráno co ráno si namlouvá, že co bylo, bylo, teď je prostě třeba jít dál. Jiný se nechá zahltit žalem; další přetaví prožité v nenávist. A ještě jiný ve víru, že to bude právě on, kdo pomůže vytvořit nový, lepší svět. 

Jak dlouho trvá, než člověk přijde o iluze? 

Tím déle, oč horoucněji se k nim upínal. Možná začne váhat při prvních soudružských podlostech, možná prozře až poté, co kvůli zběsilému plnění plánu začnou umírat lidé a následný monstrproces přenese vinu na ty, kteří se nesmyslné honbě za tunami uhlí snažili zabránit. Pak už bude záležet jen na něm, jestli zahořkne, uchýlí se k prospěchářství, anebo se pokusí znovu nalézt společnou řeč s těmi, kteří věděli (nebo přinejmenším tušili) od samého začátku. 

Jak dlouho trvá, než člověk uteče do rezignace? 

Dokud nezjistí, že už mu zbyla vůle a síla jen na to, aby se uzavřel do čtyř zdí vlastního života. Tam si může zpočátku nalhávat, že na něj vnější svět nedosáhne, pokud zásadně neporušuje jeho pravidla. Aby nakonec zjistil, že právě v této úvaze se dopustil největšího omylu. 

A jak dlouho trvá, než se ztratí dvacetitisícové město? 


Tabea Koenigová - Nakladatelka z Paříže

Londýn: Mladá Lizzie se konečně odhodlá opustit svého manžela a odejít z manželství bez lásky. Píše se však rok 1921 a její čin vede nejen k vyloučení ze „slušné“ společnosti“, ale i k přerušení vztahů s vlastní matkou, která se své rebelující dcery okamžitě zříká. Lizzie odjíždí se svým bývalým domácím učitelem, profesorem Moorem, do Paříže a snaží se vybudovat si nový život. Brzy si v rámci zdejší bouřlivé literární scény nalézá přátele, především z okruhu návštěvníků knihkupectví Shakespeare and Company – osobnosti, které Lizzie fascinují svou otevřeností, odvahou milovat toho, koho chtějí, a zejména svým nadáním. A zatímco Lizzie pro majitelku knihkupectví Sylvii Beachovou pracuje na přepisu kontroverzního románu Jamese Joyce, začne její sen o nezávislosti nabývat nových obrysů… 

Historický román Tabey Koenigové zavede čtenáře do roztančeného města světel v letech po první světové válce, kdy byla Paříž nejvýznamnějším kulturním centrem světa. Zde Lizzie potkává některé proslulé autory jako Gertrude Steinovou, Ernesta Hemingwaye či manžele Francise a Zeldu Fitzgeraldovy, kteří patřili k nejvýraznějším spisovatelským osobnostem této generace.

Historický román nabitý atmosférou dvacátých let je poctou knihám a knihkupectvím. 


Mirka Skočílková - Červená nit osudu

Stará legenda praví, že každý z nás je spojen se svým osudovým člověkem neviditelnou červenou nití. Máme ji ovázanou kolem malíčků, a když nastane ten správný okamžik, pomůže nám se s touto osobou sejít. Andrea, talentovaná malířka, nemá úplně jednoduché dětství. Její původ je jakýmsi stigmatem, kterého se nemůže zbavit ještě dlouho po tom, co se provdá za svého spolužáka ze střední školy. Po svatbě s ním začne žít u jeho rodičů. Právě u nich nalézá tolik potřebné útočiště, které boří mýty o vztazích s tchyní a tchánem. Benjamin je milující manžel, skvělý táta, ale stále častěji upřednostňuje svou profesi hasiče před rodinou. Za každou cenu se snaží všechny kolem sebe zachraňovat. Jednoho dne ale jeho hrdinství všem změní život… 


Jestli vůbec někdy

Osm povídek současných českých autorů se vrací do doby, kdy často zbývalo jen doufat – před rok 1989… 


I minuta bez tebe je dlouhá

Honza miluje Aničku, Anička chce Tondu, Augustinu okouzlil číšník Vladimír. Pro Dana je středobodem života Blanka. Nalezený kufřík s penězi odhalí pravdu o lásce mezi Davidem a Dominikou a skialpinistický výlet do slovenských hor prověří vztah mezi Rejko a jejím mužem. Malířka Viola svého milence používá jako model ke skicování… Jiné ženě zas po mrtvém nevěrném manželovi zůstal jen tukan v kleci. A jak se vlastně babička seznámila s dědečkem, jehož v rodině nikdy nikdo neviděl? Deset známých autorek a autorů napsalo povídky na nevyčerpatelné téma milostných vztahů a zastihuje své hrdiny v různých stadiích lásky, od nejistých prvních krůčků a seznamování přes milenecká vzplanutí, zásnuby, zápasy o vztah až po kouzlo i úskalí trvalých vztahů. Zachytili čas před láskou, v jejím průběhu i po jejím konci a ukazují nám, jak nekonečně se vleče čas bez milované bytosti, ať je to manžel, přítelkyně, spolužák nebo exotický pták. 



Věřím, že se ke čtení těchto knih brzy dostanu. Ale jak už jsem napsala, nebyl čas číst, neměla jsem náladu - a pořád jsem se k tomu nedokopala. Ale už bych s tím měla začít, protože tady mám spoustu knih, které jen čekají, až je někdo přečte. 
Zaujala vás některá z knih? Co právě čtete? 

sobota 1. června 2024

Brzy na knižních pultech

Od posledního článku uběhl téměř měsíc. Od mého posledního psaní už téměř dva. Věřte, že když jsem svůj zatím poslední článek psala, vůbec jsem netušila, jak těžké a bolestné dny nás čekají. Ani ve snu by mě nenapadlo, že jej budu aktualizovat a ne jen jednou...
Mé dny jsou teď takové nijaké. Dokud jsme byli všichni pohromadě, dalo se to nějak "zvládnout". Teď, když jsem tu sama, marně hledám činnost, která by mé myšlenky od posledních týdnů odpoutala. Původně jsem vůbec nevěděla, kdy se sem podívám. Ale psaní je teď jedna z mála činností, díky které jen nesedím a nebrečím. Protože přesně to se mi děje, když jen tak nečinně sedím a přemýšlím – brečím a je mi smutno. 
Takže abych přišla na jiné myšlenky, pustila jsem se do sepsání článku plného následujících knižních novinek. Za normálních okolností je tohle mé oblíbené období – počasí přeje čtení venku... Pojďme se tedy společně podívat na první letní knižní novinky, na které se můžeme těšit.



Jako první je tu detektivka Uloupené dívky - již patnáctý díl série Případy Kim Stoneové a společenský román Solná zahrada: Slunce nad solnou zahradou - první díl série Solná zahrada.
Následuje rovněž společenský román Tajemná vila na Riviéře a thriller Poslední slovo.
Dále opět thrillery - Host. Od autorky možná znáte například knihy Terapie a Za zavřenými dveřmi. A Druhý manžel.
Romantika Americký milostný experiment. Od autorky možná znáte také Lásku po španělsku.
Biografie Skandální Sarah a společenský román Dům na konci ulice. Od autorky jste možná četli Hájovnu.
Historický román Skrytý ráj. Od autora znáte například knihy Dívka, která se dotkla nebe a Chlapec, který rozdával sny. Dále YA román Má poslední slova
Následuje historický román - Ozvěny války.
YA román Moje pravda.
Nesmí chybět královna zločinu - detektivka Tajemný protivník - první ze série Tommy & Pentlička. Dále naučná literatura - druhé vydání knihy Pět tajemství šťastného vztahu člověka a psa.
A nakonec společenský román Lásky a sňatky v Harpers. Možná jste četli Děvčata z Harpers, dále detektivka Vrahův učeň - již sedmý díl série Lizzie Martinová.



Angela Marsonsová - Uloupené dívky

Kniha by měla vyjít: 3.6.2024

Je to přesně pětadvacet let, co beze stopy zmizela sedmiletá Melody Jonesová. K jejímu únosu a vraždě se už přiznala spousta podivínů a podvodníků, ale tentokrát přišel na policejní stanici někdo, koho rozhodně nečekali – bohatý podnikatel a filantrop Steven Harte, který tvrdí, že o tom starém případu něco ví. Vzápětí obdrží Kim Stoneová zprávu, že se z místní družiny ztratila osmiletá Grace Lennardová. Steven je ochoten mluvit pouze s Kim a rozehrává s ní chladnokrevnou psychologickou partii. Ještě náročnější souboj čeká na Kim za dveřmi vězení, kde si pro ni její úhlavní soupeřka, doktorka Alexandra Thorneová, připravila doslova výbušné tajemství. Odhalí ho jen výměnou za svobodu… 



Tabea Bachová - Solná zahrada: Slunce nad solnou zahradou

Kniha by měla vyjít: 3.6.2024

Úspěšná kuchařka Julie objeví na kanárském ostrově La Palma nad romantickou zátokou starou usedlost, která ji okamžitě učaruje. Mohla by si tady splnit svůj sen o malé restauraci u moře? Navíc na úpatí útesu leží solná zahrada, kterou v rodinné tradici provozuje atraktivní Álvaro. Julie se do něj na první pohled zamiluje, a také on je jí nakloněn. Avšak zdánlivě jednoduché věci se v životě často ukážou jako naopak velmi komplikované… 



Jennifer Bohnet - Tajemná vila na Riviéře

Kniha by měla vyjít: 5.6.2024

Carle Sullivanové se blíží padesátiny, když se jí celý svět zhroutí do základů. Ve chvíli, kdy má plné ruce práce s vyřizováním pozůstalosti své matky Amélie, přijde na to, že ji už poněkolikáté podvedl manžel. Jakmile jednoho večera narazí na obálku, kterou její matka posmrtně adresovala své sestře Josette, s níž se ještě za Améliina života vzájemně odcizily, uzraje jí v hlavě dokonalý plán – sbalí si kufry a vyráží za svou záhadnou tetou do Antibes v jižní Francii, aby jí obálku předala osobně.

Carla s Josette naváže nesmělý vztah. Jak se vzájemně oťukávají, roztočí se vír událostí, během nichž vyplave na povrch staré rodinné tajemství. Carla je postavena před osudovou výzvu – dokáže se vyrovnat s pravdou a přijmout, že její život ve skutečnosti není to, za co jej celou dobu považovala? 



Taylor Adams - Poslední slovo

Kniha by měla vyjít: 5.6.2024

Emma Carpenterová se svým zlatým retrívrem hlídá starý dům na pláži. Její jediný kontakt s lidmi je tajemný starý soused Deek a (prostřednictvím SMS) majitelka domu Jules. Když si Emma přečte mizerný, ale děsivý hororový román od jistého H. G. Kanea a napíše mu jednohvězdičkovou recenzi, vtáhne ji to do online sporu se samotným autorem. Brzy poté se v noci začnou dít znepokojující věci. To přece nemůže být náhoda. Že by ji spisovatel pronásledoval? Jak Emma pátrá po Kaneově životě a díle, dozvídá se, že vydal šestnáct dalších knih, a všechny s podobně sadistickými příběhy. Kdo to však je? Jak ji našel? A čeho je schopen? 




B. A. Paris - Host

Kniha by měla vyjít: 6.6.2024

Strach přichází bez pozvání 

B.A. Paris rozehrává napínavý thriller z prostředí britského venkova. Manželství Gabriela a Iris je idylické až do chvíle, kdy se v jejich domově nečekaně objeví rodinná známá Laure. Tvrdí, že kvůli skandálnímu odhalení opouští manžela Pierra, a hledá u nich dočasný azyl. Postupně však přebírá Irisinu identitu a její návrat do Paříže se neustále odkládá a komplikuje. Gabriel se navíc musí vyrovnat s nepříjemným traumatem. Jako břímě v sobě nese poslední slova mladého muže, který před jeho očima naposledy vydechl v nedalekém kamenolomu. Jeho smrt však není zdaleka poslední tragédií. Poklidné vztahy naruší strach a vzájemné podezřívání. Jak dobře vlastně známe své nejbližší? 



Kate White - Druhý manžel

Kniha by měla vyjít: 6.6.2024

Jak moc vlastně známe ty, které milujeme? 

Třicátnice Emma Hawkeová se vzpamatovává z nevyřešené vraždy svého prvního manžela Derricka, poté co si vybudovala nový život po boku Toma, hezkého, úspěšného a milujícího vdovce, se kterým se konečně zase cítí v bezpečí. 

Jednoho krásného dne se ovšem do jejich domu na connecticutském pobřeží dostaví policie a klade otázky ohledně Derrickovy smrti. Emma si už byla jistá, že ve dnech po tragédii byla zbavena podezření. Proč se tedy policie znovu pouští do vyšetřování – a zajímá ji, kdy vznikl její vztah s Tomem? Vždyť se s ním seznámila až po Derrickově smrti. 

Emmu šokuje zjištění, že se ve skutečnosti ona a její druhý manžel zúčastnili dva měsíce před Derrickovou vraždou stejné pracovní večeře. Všiml si jí tam snad Tom, aniž o tom věděla? Nemohl se na ni zaměřit a zosnovat plán, aby se stala jeho manželkou za každou cenu? 

Tento román, plný zvratů a nečekaných obratů až do poslední stránky, nás přivádí ke známé prastaré otázce: Jak moc vlastně známe ty, které milujeme? 



Elena Armas - Americký milostný experiment

Kniha by měla vyjít: 7.6.2024

Nový román od autorky bestselleru Láska po španělsku! Rosie Grahamová má problém. Vlastně hned několik. Právě dala výpověď v práci, aby se naplno mohla věnovat spisovatelské kariéře. Své rodině to zatím neřekla, a teď má navíc děsný tvůrčí blok. Všechno se na ni sype. A to doslova. V bytě se na ni dokonce zřítil strop. Naštěstí má náhradní klíč k loftu své nejlepší kamarádky Liny, která je zrovna na líbánkách. To však vůbec netuší, že její útočiště už zabral někdo jiný. Lucas. Linin bratranec, kterého Rosie už několik měsíců tajně stalkuje na Instagramu – je zkrátka neodolatelný. Prochází se po bytě jen v ručníku, poťouchle se usmívá, má sexy přízvuk, vaří a má zajímavé nápady. Nabídne totiž Rosie, že jí pomůže získat zpět inspiraci. Zdá se, že Rosie má všechno pod kontrolou, ale Lucasův pobyt se krátí… 



Elizabeth Gouslanová - Skandální Sarah

Kniha by měla vyjít: 10.6.2024

Kniha sleduje závratnou kariéru a bouřlivý osobní život proslulé herečky Sarah Bernhardtové. K jejím přátelům patřily největší osobnosti francouzské intelektuální elity té doby, jako byl Théophile Gautier, Gustave Doré či Victor Hugo. Postavila se po boku Émila Zoly v Dreyfusově aféře, za první světové války pořádala vystoupení pro vojáky na frontě a až do své smrti diktovala pravidla společenského života. Příběh této světoznámé legendy je zároveň i barvitou historií zlaté éry přelomu 19. a 20. století. 



Karla Kubíková - Dům na konci ulice

Kniha by měla vyjít: 10.6.2024

Vdova a čerstvá důchodkyně Nina, která miluje literaturu a svého malého psa, žije poklidný život v domě po rodičích s bratrem Radkem, jemuž odmítá porozumět. Je matkou jediného syna, jenž už před lety odešel do Latinské Ameriky. S ním, jeho ženou a dcerou se vídá pouze přes Skype. Život jí změní přistěhování nové rodiny do ulice. Sbližuje se s jejich dcerou Gábinou, ale neblaze na ni působí snaha Gábinina otce, majitele realitní společnosti, o koupi jejich domu. Nesoulad s bratrem ještě umocňuje jeho souhlas s prodejem. Vážná nehoda syna spolu s obavou o vlastní zdraví vrací Ninu o mnoho let zpátky k traumatizující situaci, s níž se dodnes nevyrovnala. Nina se však musí poprat s novým problémem, který je závažnější než bolavá nemožnost dožít v domě po předcích... 



Luca Di Fulvio - Skrytý ráj

Kniha by měla vyjít: 12.6.2024

Alpská vesnice Borgo San Michele obklopená panoramatem majestátních hor. Tady se spojí osudy mladého muže jménem Daniele, který přišel na svět s mimořádným darem, a Susanny, která se narodila za dramatických okolností. Píše se rok 1633, inkvizice nemilosrdně pronásleduje každého, kdo zpochybní její učení. A také univerzálního učence Galilea Galileiho, který rozkolísal církevní obraz světa mimořádným důkazem: středem univerza není Země, nýbrž Slunce. Strhující mise uvede do smrtelného nebezpečí také Susannu a Danieleho. Ale jsou lidé kolem nich vůbec připraveni na novou dobu? A je doba připravená na lásku překračující meze? Obrazově působivý epos, v němž zápasí tradice a pověra s pokrokem a vizemi o lepším světě, strhující příběh o odvážných rozhodnutích, o moci lásky a o neotřesitelné víře ve vítězství spravedlnosti. 



Tamara Ireland Stoneová - Má poslední slova

Kniha by měla vyjít: 12.6.2024

Sam je navenek stejná jako ostatní oblíbené dívky z její party. Pod dokonalým zevnějškem se ale skrývá tajemství, které by ostatní nepochopili: trpí obsedantně-kompulzivní poruchou. Denně ji pohlcují temné myšlenky a obavy, život jí ztěžují úvahy o každém pohybu, slově, rozhodnutí. A toxické kamarádky, které by odsoudily špatný výběr oblečení, oběda nebo kluka, jí to neulehčují. Když potká Caroline, která má osvěžující smysl pro humor a žádný pro módu, musí držet nové přátelství v tajnosti stejně jako návštěvy u psychiatričky. Současně s Caroline poznává i semknutou partičku vyděděnců a okamžitě se jí zalíbí charismatický kluk s kytarou. Sam si začíná připadat „normálnější“ než kdykoliv předtím… dokud nezjistí něco, co ji přiměje pochybovat o svém zdravém rozumu a všem, co je jí drahé. 



Tania Blanchard - Ozvěny války

Kniha by měla vyjít: 14.6.2024

Kalábrie, Itálie, 1936. V odlehlé horské vesnici, jejíž kopce se svažují do jiskřivého Jónského moře, žije mladá a temperamentní Giulia Tallaritiová, která celý svůj život touží po něčem víc. I když miluje svůj domov a rodinu, chtěla by se stát po vzoru své tety léčitelkou. Když se však Mussoliniho pozornost přesune na válku v Evropě, hrozí občanské nepokoje. Zvěsti o bojích jsou slyšet na každém rohu a její vesnice, kdysi v bezpečí před fašistickými plány Severu, je nyní v ohrožení. Dokáže dívka najít způsob, jak naplnit své sny, nebo ozvěny války přehluší její hlas? 



Yasmin Rahmanová - Moje pravda

Kniha by měla vyjít: 17.6.2024

Blíží se maturita a nejlepší kamarádky Amani a Huda začínají být nervózní. Nejen ze zkoušek, ale i z?budoucnosti. Plachá Amani má na první pohled dokonalou rodinu: úspěšného otce, rozkošného mladšího bratra a matku, která je miluje. Huda naopak vyrůstá u láskyplných pěstounů, kteří právě čekají vlastní dítě. Obě si navzájem závidí snadný život, aniž by si uvědomovaly, že za pozlátkem se skrývají i starosti. Jenže pak Huda zahlédne, jak Amanin otec uhodí její matku a kamarádčino největší tajemství je venku. Potom se rozjede školní blog, který odhaluje osobní životy studentů a na nikom nezůstane nit suchá. Dostane se anonymní autor i k Amaninu tajemství? A dokáže Huda mlčet? 



Agatha Christie - Tajemný protivník

Kniha by měla vyjít: 26.6.2024

První špionážní dobrodružství mladé svérázné dvojice z pera královny zločinu. Je krátce po válce. Tommy Beresford a Prudence Cowleyová, zvaná Pentlička, jsou sice bez práce i bez peněz, ale překypují odhodláním něco se svým životem podniknout. Odvážně spolu zakládají kancelář Mladí dobrodruzi, a sotva stačí svůj nápad promyslet, dostanou zcela výjimečnou zakázku. V sázce není nic menšího než osud Anglie. Aby vystopovali záhadného nepřítele své vlasti, seznámí se s pravými i falešnými pracovníky tajných služeb, projdou mnoha nebezpečnými zkouškami a octnou se v doupatech zločinců kujících velezradu. Na konci je čeká velmi překvapivé odhalení… 



José Arce - Pět tajemství šťastného vztahu člověka a psa

Kniha by měla vyjít: 26.6.2024

Proslulý „zaříkávač psů“ José Arce provozuje na Mallorce výcvikové a rehabilitační centrum, v němž dává poslední šanci zdánlivě beznadějným problémovým psům, které by jinak čekala smrt. Zaměřuje se na psychologii člověka ve vztahu ke psům a zdůrazňuje, že „cesta ke psu je vnitřní, nikoliv technická“. Arce se v knize nezabývá praktickými návody, ale celkovým přístupem. Snaží se obnovit přirozený vztah člověka a psa prostřednictvím instinktů a intuice a chce lidi naučit „dívat se na svět psíma očima“. 



Rosie Clarke - Lásky a sňatky v Harpers

Kniha by měla vyjít: 28.6.2024

Londýn, 1913 

Děvčata z obchodního domu Harpers na londýnské Oxford Street jsou s novou prací spokojená a jejich životy jsou plné překotných událostí. Sally, Beth, Maggie a Rachel, čtyři mladé ženy, jež spojily troufalé myšlenky sufražetek, nyní žijí pod jednou střechou. Zatímco některým se podaří najít lásku a dočkají se i manželství, dalším štěstí naproti nepůjde a budou se muset vypořádat se spoustou slz a zlomeným srdcem. Všechny je ale spojuje práce v Harpers a díky přátelství a lásce společně naleznou sílu postavit se všem nepřízním osudu. 



Ann Granger - Vrahův učeň

Kniha by měla vyjít: 28.6.2024

Březen roku 1870 

Londýn pokrývá chlad a hustá mlha. Inspektor Scotland Yardu Ben Ross má však jiné starosti než rozmary počasí, neboť v zadní části restaurace na Piccadilly bylo nalezeno tělo mladé ženy. Kdo je oběť a jak se ocitla na takovém místě? Pátrání zavede inspektora Rosse nejprve do Salisbury a poté k majiteli pozemku v Yorkshiru. Mezitím Benova žena Lizzie s pomocí jejich služebné Bessie vyšetřuje záhadu dívky, která je zřejmě vězněna ve svém vlastním domě. Zatímco Ben usilovně pracuje na případu, který se zdá být stále složitější, Lizzie odhalí důležitý důkaz, který by mohl vést k vyřešení zločinu… 

Angela Marsonsová - Případy Kim Stoneové 13: Smrtící volání

Ten kluk mi viděl do tváře. Může mě identifikovat. Cítím, že mám jedinou možnost, a tak sevřu v dlani kuchyňský nůž. Jímá mě hrůza, ale nemů...